ios 17.3
iOS 17.3.1 lanseres trolig tidlig neste uke. Bilde: ITavisen

Annonse


Forvent en ny iPhone-oppdatering tidlig neste uke

Apple skal lansere iOS 17.3.1 før 17.4 kommer, trolig uten alternativ app-butikk-støtte i Norge.

Det kommer enda en oppdatering før iOS 17.4 i mars

Det er MacRumors sine interne nettside-logger som har avslørt den nye versjonen, altså en eller flere Apple-medarbeidere som har besøkt nettsiden med den nye test-versjonen. Apple har tidligere lansert iOS-oppdateringer drøye en uke inn i februar, så sjansen for en lansering tidlig neste uke er uten tvil tilstede. iOS 17.3 og iPadOS 17.3 ble lansert 22. januar med blant annet avansert tyveribeskyttelse:

“Stolen Device Protection” er en smart måte å stoppe mange av tyveriene på, fordi funksjonen krever at FaceID autentiserer brukeren for å gi brukeren tilgang til lagrede passord. Apple ID-passordet har dessuten en timer på en time (når tiden er løpt ut vil også kjente steder kreve komplett godkjenning) når den ekstra sikkerhetsfunksjonen er aktivert, men merk at akkurat denne sperren ikke aktiveres om mobilen gjenkjenner steder eieren oppholder seg ofte på, som hjemmet og på arbeidsplassen.”

I motsetning til iOS 17.4 som gjør mange store endringer, inkludert muligheten for SharePlay med HomePod og nettlesere som kan ta i bruk egen nettleser-motor, er det ikke ventet annet enn mindre feil og mangler i 17.3.1.

Apropos iOS har Apple avslørt hvor mange som har installert iOS 17 kontra 16 – tallene inkluderer alle iPhone-modeller som kan installere OS-et. Under følger iPhone lansert de fire siste årene.

  • iOS 17: 66 prosent (mot 72 prosent for iOS 16 like lenge etter lanseringen)
  • iOS 16: 23 prosent
  • Eldre: 11 prosent
  • iOS 17: 76 prosent
  • iOS 16: 20 prosent
  • Eldre: 4 prosent

Annonse