apple vision pro
Vision Pro har underholdningsfokus, men mangler apper fra Netflix, YouTube og Spotify og muligheten til å lagre dem som Safari-snarveier på hjemskjermen som kun sorteres alfabetisk.

Annonse


Spesielt den ene begrensningen vil irritere

De første Vision Pro-anmeldelsene fra amerikanske medier er publisert og med det er det også avslørt noen merkelige begrensninger.

Bedre batterilevetid enn forventet

Det er ingen store overraskelser: dette er ny teknologi som må modnes, men batterilevetiden er litt bedre enn forventet med to timer og 50 minutter om man ser film, noe bedre enn Apples to timer og 30 minutter. “Killer apps” fra tredjeparter er det heller ingen av, men det er imponerende at man kan plassere ting som timere (og apper) i ulike rom, gå et annet sted, og se de samme timerne der man først plasserte dem – smart når man lager mat.

Som allerede nevnt mangler Netflix og YouTube, så da må man ta i bruk Safari. Apple får skryt for at man kan plassere så mange apper man bare orker i AR, at panelet er meget bra og at man faktisk får ting gjort når man kobler hodesettet til en Mac.

Hodesettet har sin egen App Store, og det er visstnok ingen måte å bla i støttede apper uten å ha hodesettet på seg, i det minste ikke fra Apple. Heldigvis finnes denne nettsiden slik at man kan finne ut av hvor stort, eventuelt lite, biblioteket er før man handler. Flere land får Vision Pro senere i år, men det er usikkert om Norge er inkludert i andre runde.

Annonse


Nå er det bare å vente på visionOS 2.0

Fra før av har Apple nedgradert fra 1080p til 720p når man strømmer det man ser i hodesettet til en ekstern skjerm, og nå har også testerne oppdaget to ting som vil irritere, spesielt denne: det er ikke mulig å lagre snarveier til web-apper på hjemskjermen. Som nevnt hadde det vært fint fordi Netflix, YouTube og Spotify-apper mangler.

Merkelig nok er det heller ikke mulig å organisere hjemskjermen slik man ønsker: appene sorteres alfabetisk. Mye av dette er som ventet: Apple lanserer helt nye produkter med større mangler, men følger så opp med oppdateringer brukerne ser frem til (som også holder produktene varme i media.) Det er ventet at Apple presenterer en større visionOS 2.0-oppdatering på årets WWDC i juni.

Annonse