iphone 13 pro
iPhone 13 Pro, lansert i 2021, får som alle mobiler i 13, 14 og 15-serien støtte for Qi2 15 W trådløs lading med iOS 17.2 som lanseres senere denne måneden.

Annonse


Selv eldre iPhone-modeller får kjappere lading med iOS 17.2!

At iPhone 15 støtter Qi2 har vi skrevet om før.

Fra 7,5 W til 15 W fra iPhone 13 med Qi2

For dette er de første mobilene på markedet med støtte for den nye trådløse ladestandarden som endelig får standardisert magnet-støtte og trådløs lading med opp til 15 W. Det nye er at iOS 17.2 som nettopp ble lansert i RC-utgave, ofte den siste før den endelige lanseringen som jo allerede er varslet skal skje denne måneden, avslører at også Apples 13. og 14. generasjoner mobiler støtter lade-standarden.

9To5Mac melder at “dette betyr at eldre iPhone-brukere vil kunne dra nytte av opptil 15W ladehastigheter ved å bruke Qi2-tilbehør, uten å oppdatere til iPhone 15.”

Det har vært noe uklarhet om det faktisk er støtte for så kjapp trådløs-lading fra og med 2021-modellene, men det kan se slik ut all den tid også iPhone 12 støtter 15 W trådløs lading, men kun med Apple MagSafe: med Qi1 makser den ut på 7,5 W. Det samme står for øvrig på produktsiden for de nyeste modellene: Apple oppdaterer sikkert når iOS 17.2 lanseres i ferdig versjon om en uke eller der omkring, for nå stemmer det jo ikke på de nyeste modellene heller.

Dette skrev vi om Qi2-standarden da den offisiselt ble godkjent i november:

“Fordelen med den nye generasjonen er ting Apple-fansen har brukt lenge: magneter og MagSafe-lignende hastigheter (Apple har vært med på utviklingen.) Det har tatt tid: Qi1-spesifikasjonene ble lansert for 15 år siden, men nå har The Wireless Power Consortium (WPC) endelig annonsert at de første produktene nesten har klart å karre seg gjennom sertifiseringsprosessen – de første lanseres akkurat i tide for julaften, til og med. Det ble lovt i januar i år.”

iOS 17.2 får:

 • Dagbok-app
 • Apple Music dele-spillelister
 • Egen spilleliste for favoritt-låter
 • Nytt Focus-filter
 • “iMessage Contact Key Verification”
 • Ny måte å legge “Stickers” til meldinger
 • Fire nye hjemskjerm-widgets
 • En oppgradert låsskjerm-widget
 • Motta innhold fra Apple Vision Pro
 • Sanntidsoversettelse med action-knappen
 • Få informasjon om innkommende bilder uten å se det
 • AR-sted nøyaktighet
 • Nødvarsler
 • Sanntids-aktiviteter for nyheter
 • Nytt grensesnitt for nett-videoer

Annonse