Gina Raimondo
USAs handelsminister Gina Raimondo advarer Nvidia mot å selge modifiserte RTX 4090-kort som lurer seg rundt eksport-sperren mot Kina, og at de kommer til å endre reglene "neste dag."

Annonse


“Jeg vet de er sure på meg”

Nvidia har egentlig ikke lov til å selge RTX 4090 til Kina, noe som har medført voldsomme priser på 40 000 kroner for kort som selges for halve prisen her hjemme.

Har designet tre nye AI-brikker

Årsaken er USAs eksport-forbud mot landet fordi kortet er kjappere enn den angitte grensen, og derfor kan brukes til forskning og AI. Men hva om Nvidia struper visse funksjoner, eller reduserer ytelsen, kortene kan levere? Ifølge Fortune har Nvidia designet tre nye AI-brikker for det kinesiske markedet.

Et av kortene skal være døpt RTX 4090D. Amerikanske politikere har fått nyss om planene, og advarer på forhånd om å “lure seg” rundt sperren.

“Vet de er sure på meg”

USAs handelsminister Gina Raimondo sier de kommer til å stoppe enn hva Nvidia pønsker på “neste dag,” og at landet ikke kan la Kina overta dem i brikke-design. “Jeg vet det er CEO-er hos brikkeselskap som er sure på meg fordi de taper omsetning. Sånn er livet. Det er viktigere å beskytte nasjonale sikkerhetsinteressert enn kort-tids omsetning.”

“Raimondo sa at amerikanske selskaper vil måtte tilpasse seg amerikanske nasjonale sikkerhetsprioriteringer, inkludert eksportkontroller som hennes avdeling har plassert på halvledereksport,” skriver Fortune.

Annonse