Wildcard Ark: Survival Ascended
Unreal Engine 5-spillet Wildcard Ark: Survival Ascended lanseres til Xbox Series X og S i kveld klokken 18:00.

Annonse


Denne Unreal Engine 5-grafikken lanseres i kveld, men ikke til Playstation 5

18:00 i kveld lanserer Studio Wildcard Ark: Survival Ascended til Xbox.

Unreal Engine 5-spillet lanseres til Playstation 5 neste måned

Ny-versjonen av det populære spillet, nå med Unreal Engine 5, lanseres altså i kveld etter at det først ble lansert på PC og Steam i oktober (til blandet mottagelse.) Dessverre vil Playstation 5-spillere måtte vente. Wildcard var i utgangspunktet klare for å lansere spillet til Sonys konsoll tidlig i inneværende måned – nå er målet tidlig desember.

ARK: Survival Ascended har fullstendig gjenskapt og redesignet grafikken og verdenene til ARK for å dra nytte av det siste innen spill-teknologi med Unreal Engine 5. Vi bruker avanserte grafikkfunksjoner som komplett dynamisk Global Illumination (“Lumen”), slik at lyset spretter realistisk fra overflater og gir realistiske refleksjoner, og avansert mesh-streaming (“Nanite”) av hundrevis av millioner av trekanter for ekstreme detaljer.

Studio Wildcard

“Etter en grundig vurdering har vi bestemt oss for å utsette lanseringen av oppfølgeren til slutten av 2024,” forklarte studioet ovenfor fansen i et lengre blogg-innlegg i april i år.

Wildcard Ark: Survival Ascended er forbedret med:

 • Unreal Engine 5 med Nanite, Lumen og RTXDI
 • Interaktiv vegetasjon
 • Unreal Engine 5 ytelses-forbedringer med “instanced-rendering” (for store baser etc.), trådet server-nettverk og en egen fysikk-motor

Wildcard skryter ekstra av et avansert fysikk-system:

“Avanserte nye fysikksystemer som dynamisk vann slik at hver skapning skaper bølger, krusninger, sprut og bobler mens de beveger seg gjennom væsker, og fullt interaktivt fysisk løvverk der hvert gresstrå, busk og tre reagerer på karakterer, eksplosjoner, prosjektiler, og fysikkobjekter. Slå ned et tre, og se det krasje inn i andre trær og forstyrre alt løvet på vei ned til å smelle i gresset nedenfor! Oppdag en fiende som beveger seg snikende gjennom gresset mens den skifter og svaier som svar på deres tilstedeværelse. Riv en bygning og se brikkene brytes fra hverandre realistisk, og samhandle med gresset og vannet når de faller.”

Dette følger med i ny-versjonen:

 • Âlle ARKs verdener
 • Scorched Earth
 • Aberration
 • Extinction
 • ARK Genesis Part 1
 • ARK Genesis Part 2 “og mer.”
 • The Island
 • Påfølgende ekspansjonsverdenene legges til uten ekstra kostnad med jevne mellomrom

Annonse