windows 11
Microsoft sliter med Windows 11-aktivering etter at de tidligere i år fjernet muligheten til å oppgradere fra eldre OS.

Annonse


Byttet hovedkort – Windows 11 kan ikke aktiveres

Det var ikke lenge siden Microsoft startet å blokkere Windows 7 og Windows 8 fra å aktivere både Windows 10 så vel som Windows 11.

Dette startet i oktober, om ikke tidligere

Vi skjønner at de ikke kan ha det tilbudet gående uendelig, men kanskje ikke helt overraskende så har det nå skapt problemer. For nå melder The Verge at “har du en installasjon av Windows 10/11 som er aktivert ved hjelp av gratisoppgraderingen fra Windows 7 eller 8, er det en sjanse for at den kan bli deaktivert hvis du bytter maskinvare, eller bare oppgraderer BIOS-en din.”

The Verge’ Tom Warren erfarte selv problemet i oktober da han byttet hovedkort, og fant ut at den gyldige Windows 11-nøkkelen knuttet til Windows-kontoen ikke lenger kunne aktivere OS-et.

Siden i sommer har det vært mulig å oppgradere til Windows 11 fra eldre versjoner, men i september satte Microsoft foten ned:

“Vi har også skrevet om, sist gang i sommer, at det er enkelt å “lure” til seg Windows 11 ved å oppgradere fra Windows 7 og Windows 8. I tillegg til å oppgradere fra eldre operativsystem, har det også vært mulig å bruke eldre Windows 7- og Windows 8-nøkler som nevnt, men nå nærmer slutten seg og ingen vet hvor lenge Microsoft vil akseptere gratis-oppgradering til Windows 11 22H2.”

Annonse


Microsoft er på saken

Vi mener å erindre at dette var et problem med eldre Windows-versjoner også, altså at man ble kastet ut om man endret hovedkort fordi lisensen var tilknyttet maskinvare ID-er, og ikke Windows-kontoen slik det er nå. Nå er vi tilbake dit, men det er ikke meningen.

Microsoft bekrefter nemlig de undersøker saken og at man ikke skal miste sin gyldige lisens selv om man oppgraderer komponentene.

“Microsoft er klar over disse rapportene fra kundene og undersøker. Kunder som opplever tekniske problemer bør kontakte kundestøtte,” sier Bill Babonas, produktsjef for Windows, i en uttalelse ovenfor The Verge.

Annonse


Annonse


Annonse