google på iphone
Det store tallet det ikke var meningen at skulle avsløres er nå kjent. Det er dårlig nytt for spesielt Google.

Annonse


Det var ikke meningen, men nå vet vi Apples hemmelige Google-tall

Ifølge Bloomberg betaler Google Apple 36 prosent av all reklame-omsetningen som genereres via Apple sin nettleser Safari.

Apple og Google har samarbeidet siden 2002

Det er Kevin Murphy, en professor fra University of Chicago, som avslørte summen som vitne i det amerikanske justisdepartementet sin sak mot søke- og annonsegiganten. Det oppsiktsvekkende med prosent-avsløringen er at tallet var ment å være hemmelig, og som derfor medførte at Googles sjefs-advokat, John Schmidtlein (Williams & Connolly LLP), gnisset tenner da Murphy avslørte det. Dette per Bloomberg.com.

Det var nemlig slik at begge selskap var enige i at det ikke skulle avsløres detaljer rundt søke-avtalen som er verdt milliarder av dollar. Google mener at slike avsløringer på “urimelig vis ville undergrave Googles konkurranseposisjon i forhold til både konkurrenter og andre motparter.”

DOJ mener at slike avtaler beviser at Google på ulovlig vis dominerer søke- og annonse-markedet. Apple har ikke svart på spørsmål fra Bloomberg, mens Google ønsket ikke å kommentere avsløringen i kveld norsk tid.

Annonse