payday 3
Payday 3 sine servere har ikke klart å håndtere alle spillerne. Nå vurderer Starbreeze å lempe på nett-kravene og/eller skifte matchmaking-partner.

Annonse


OPPDATERT: “Problemene er rettet”

Payday 3-lanseringen var ikke helt kurant.

Først publisert 27. september.

Oppdatert, 2. oktober, 11:00:

Starbreeze melder at de har rettet matchmaking-problemene som plaget spillet rett etter lanseringen. Årsaken skal være den plutselige pågangen med nye spillere. Studioet lover en oppdatering tidlig inneværende måned med over 200 forbedringer. Selskapet vurderer fremdeles om de skal lempe på nett-kravene.

Annonse


For mange spillere

Det er svenske Starbreeze (Riddick-spillene mm.) som står bak den populære rans-spill-serien, men det tredje spillet ble rammet av større tekniske problemer relatert til serverne – spillet krever nemlig man er tilkoblet til enhver tid. Problemet er så alvorlig at spillerne sliter med å koble seg til serverne, og selv om man kan spille med AI bot-er, hjelper ikke det stort når nettkravet er absolutt.

“Matchmaking-programvaren oppdaget en uforutsett feil, som gjorde at den ikke var i stand til å håndtere den enorme tilstrømningen av spillere. Problemet forårsaket en uopprettelig situasjon for Starbreezes tredjeparts matchmaking-partner,” forklarer studioet om spillet som nå har stort sett negative tilbakemeldinger hos Steam med nesten 27 000 vurderinger.

Vurderer å lempe på kravene

Starbreeze uttaler at en ny versjon av matchmaking-systemet gradvis rulles ut, noe som burde ha hjulpet. Men så endte det med at oppdateringen “laget av partneren sent på søndag” også skapte trøbbel. Starbreeze sier partneren fortsetter feilrettingen. Studioet påpeker at de testet serverne, men at de ikke testet med så mange spillere som da det ble lansert 21. september.

Studioet vurderer nå å skifte ut den nåværende partneren og gjøre spillet mindre avhengig av konstant server-tilknytning. Kryss-progresjon og kryss-spilling på tvers av plattformer var forsvaret for konstant nett-tilkobling før lanseringen for en knapp uke siden.

Annonse