Exoprimal
Det er stor sjanse for at Capcom når de lanserer sine kommende AAA-spill, at prisen blir 70 dollar og ikke 60. Bilde er fra Capcoms Exoprimal.

Annonse


“Spill er for billige”

Capcom som debuterer Resident Evil Village til iPhone 15 Pro 30. oktober til 60 dollar, mener at spill er for billige.

Sjanse for at Capcom hever spill-prisen til 70 dollar

Microsoft varslet at 70 dollar skulle være prisen første-prioritets-spill til Xbox Series X og S sent i fjor. Samtidig reagerte vi i vår anmeldelse av Mortal Kombat 1 at prisen er noe høy i forhold til innholdet, men Capcom mener at prisene ikke er høye nok. “Personlig føler jeg at prisene er for lave,” utrykte Haruhiro Tsujimoto, og han begrunner det med økte produksjonskostnader:

“Utviklingskostnadene er omtrent 100 ganger høyere enn de var under Famicom-æraen, men programvareprisene har ikke økt i like stor grad. Det er også et behov for å heve lønningene for å tiltrekke seg talent. Siden lønningene øker i bransjen som helhet, tror jeg å øke enhetsprisene er en sunn forretningsmodell.”

Ikke fornøyde med Mortal Kombat 1-prisen

Det er viktig å påpeke at Capcom ikke har økt prisene på sine nye spill som fremdeles koster 60 dollar. Dette kan derfor være en “massasje” av markedet i forkant av pris-økninger, kanskje til 70 dollar. Det har vært ryktet at Microsoft skal være interesserte i å handlet studioet, men Tsujimoto sier han ikke er interessert i å eies av Microsoft, og at de heller ønsker organisk vekst.

Apropos Mortal Kombat som gis ut av Warner Bros. Games er prisen på Nintendo Switch den samme som på de andre konsollene, men spillerne er ikke fornøyde da spillet lider av tekniske problemer.

Annonse