ios 17 aktiverer analyse og relevante steder
Apple kan grunnet en feil i iOS 17 ha aktivert analyse og relevante steder. Selskapet undersøker saken. Bilde: ITavisen

Annonse


Uten at du vet det kan iPhone-innstillingene ha endret seg

Det er alltid noe etter lanseringen av nye iPhone-modeller. 2023 er intet unntak med meldinger om midlertidig misfarging og i overkant varme mobiler.

Apple bekrefter de ser på saken

Nå er ikke dette problemet noe som kun gjelder iPhone 15-modellene, men alle de som har oppgradert til iOS 17 etter lanseringen 18. september, altså mandag forrige uke. Denne gang er det sikkerhetsselskapet “Mysk” som har oppdaget noe finurlig som Apple allerede har startet å undersøke, nemlig aktivering av to personvern-innstillinger du kanskje hadde deaktivert før du installerte iOS 17, men som plutselig er aktiverte igjen.

Det er snakk om “Relevante steder” og “iPhone-analyse.” Vi har testet mange iOS 17 beta-versjoner på iPhone 14 Pro Max og har alltid hatt “Relevante steder” aktivert, men alltid takket nei til “iPhone-analyse.” Sistnevnte ble aktivert igjen, og det er det mange andre som også har oppdaget.

Her må du undersøke

For å undersøke om din iPhone plutselig har aktivert en eller begge av dem, besøk Innstillinger – Personvern og sikkerhet – Stedstjenester – Systemtjenester (helt nederst.) Fant du at iOS 17 feilaktig har aktivert en av disse er det bare å deaktivere, så skal vi følge med på saken og oppdatere dere.

Vi tipper Apple retter feilen i en ny iOS-oppdatering. iOS 17.0.1 er jo allerede lansert med sikkerhetsfeilrettinger for alle iPhone-modeller, mens iPhone 15-serien har fått iOS 17.0.2 som fikser et problem med iCloud-backups fra gammel til ny enhet ved første-gangs-oppsettet.

Annonse