Annonse


iPhone 15 Pro 128GB har en begrensning

iPhone 15 Pro med 128GB lagringsplass har ikke nok plass for ProRes 4K @ 60 FPS.

Makser ut med 1080p om man ikke kobler til mer lagring

Så mye plass tar filformatet at mobilen senker kvaliteten til 1080p ProRes, om man da ikke kobler mobilen direkte til en lagringsenhet – dette er jo mulig på de nye Pro-modellene fordi de endelig har USB C. Merk at iPhone 15 Pro Max starter med 256GB lagringsplass slik at dette derfor ikke er et problem.

På 256 GB og høyere iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max-modeller støttes ProRes-videoopptak i opptil 4K-kvalitet med 60 bilder per sekund til både intern lagring og ekstern lagring.

MacRumors

Ett minutt 10-bit ProRes tar rundt 1,7GB i 1080p og 6GB med 4K-oppløsning, så det er hadde vært nærmest risiko-sport å gi 128GB muligheten uten et eksternt lagringsmedie. På den annen side bør det kanskje forklares i større grad.

For det pikante er at Apple selv ikke opplyser om dette på spesifikasjons-oversikten for enheten, men er som MacRumors påpeker “…begrensningen er oppført når du sammenligner iPhone 15 Pro med en annen iPhone-modell i Apple Store-appen.” Dette gjelder altså kun appen slik vi skjønner det, og ikke nettsiden som du ser under.

Selv om iPhone 15 Pro Max, til høyre, ikke leveres som 128GB-modell, melder Apple at 1080p @ 30 FPS er maks kapasiteten er på 128 GB. Bilde: ITavisen
Slik oppsummeres videoopptaks-funksjonene mellom iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro og iPhone 15 (som ikke har ProRes i det hele tatt.) Bilde: ITavisen

Annonse


Annonse


Annonse