valve steam deck
Steam Deck har med 3.5-oppdateringen VRR og HDR tilkoblet til ekstern-skjerm og bedre ytelse takket være oppgraderte skjermkort-drivere.

Annonse


Store forbedringer

Valve har rullet ut en større test-oppdatering til Steam Deck, den håndholdte spillmaskinen som kanskje om ikke så veldig lenge får en oppfølger med større skjerm og lengre batterilevetid.

VRR og HDR ved ekstern skjermbruk

Men nå er det 3.5-oppdateringen til første generasjon som er fokuset, og det er et par veldig viktige forbedringer å finne i denne. Faktisk er vi overasket over at Valve ikke har fått på plass dette før nå, maskinen ble jo tross alt lansert i februar i fjor.

Først og fremst er det støtte for VRR om man bruker den mot en ekstern skjerm, ditto for HDR. Dette er to must-funksjoner, så det er godt det endelig er på plass. Merk at VRR kun kan aktiveres om man har en kompatibel USB C-adapter, noe man finner ut kjapt nok om man prøver å aktivere funksjonen fra innstillingene.

Valve har også kalibrert skjermen slik at standard-fargene er nærmere sRGB noe som gir “en litt varmere og mer levende farge-spekter.” Liker du ikke endringen kan du styre dette selv:

Annonse


Kjappere Starfield

Som om ikke det er nok er ytelsen forbedret på tvers av alle spill takket være oppdaterte drivere. Dette vil også gi fordeler for Starfield-spillere da ytelsen er forbedret også for FPS RPG-spillet. Starfield er, merkelig nok, fremdeles ikke offisielt optimalisert for Bethesda sitt nyeste stor-spill. Selskapet har også forbedret vekk-fra-dvale slik at maskinen nå starter litt kjappere.

Om man bruker enheten med Linux-skrivebord er “Arch Linux” oppgradert med en ny versjon av Plasma-grensesnittet – Disvover-app-butikken og widgets er også forbedret. BIOS byr dessuten på “voltage offset”-innstillinger slik at man langt enklere kan over- eller underklokke maskinen.