iPhone 13 mini
Det er trolig siste sjanse for å handle iPhone 13 mini fra Apple denne uken da det ikke er noe som tyder på at selskapet skal introdusere en oppfølger, men i stedet droppe salget av 13 mini når iPhone 15-serien avsløres i morgen klokken 19:00.

Annonse


OPPDATERT: Borte for alltid

5,4 tommer lille iPhone 13 mini som koster fra 8490 kroner, forsvinner kanskje i morgen.

Først publisert 11. september.

Oppdatert, 12. september, 20:35:

Apple har droppet iPhone 13 mini og lanserte ingen ny iPhone mini-modell. iPhone 13 og iPhone 14 beholdes i sortimentet.

Annonse


Ingenting tyder på at en “iPhone 15 mini” avsløres i morgen kveld

Apple droppet å lansere en iPhone 14 mini, så nå er det store spørsmålet om Apple gjør det samme i år, og ikke lanserer en 15 mini. Vi tror ikke det kommer en ny mini i år heller da fokuset er på iPhone 15 Plus (ei heller iPhone 14 Plus ble en mega-suksess, selv om vi og mange andre synes det er et bra produkt) for de som vil ha en stor og rimeligere iPhone.

Tall fra CIRP avslører at i 2022 stod iPhone 13 mini kun for 3 prosent av det totale iPhone 13-salget i USA i første kvartal samme år.

Selv om de minste mobilene definitivt har fans, viser salgstallene at heller ikke iPhone mini-ene har gjort det bra nok i markedet til at Apple velger å holde det gående. Vi trodde som veldig mange andre i bransjen at mini-en kom til å gjøre det bra, men når det kommer til å bruke penger så brukes de på iPhones fra 6,1 til 6,7″.

Vil måtte se til Android-leiren

Selv om mini-en er på lager og kan leveres øyeblikkelig i Norge, er ikke situasjonen i USA den samme med to til tre uker leveringstid til visse regioner og opp til åtte uker andre steder. Det tyder på at Apple faser ut produktet og det er ingen lekkasjer som tyder på at det kommer en iPhone 15 mini med “Dynamic Island.”

For de som ønsker en moderne mini-mobil må nok heller se til Android der Asus blant annet tilbyr ZenFone med en 5,9 tommer skjerm. Disse modellene har blitt godt tatt i mot i markedet, men bransjen har stilt Asus spørsmål om de fortsetter med modellen. Inntil videre er svaret ja.

Annonse


Annonse


Annonse