Annonse


TRAILER – Det virkelige “Unreal Engine 5”-spillet er tilbake

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl har allerede vært på en lang reise.

Oppdatert, 19:54:

En ny gameplay-trailer er sluppet:

Lanseres på både Steam og GoG (forhåpentligvis) tidlig neste år

Egentlig var planen å lansere oppfølgeren i 2012 (den gang med et annet navn), men det skjedde jo ikke. Deretter dukket spillet igjen opp mange år senere, i 2018, og da med Unreal Engine 5. Planen var å lansere spillet 8. desember 2022, men krigen i Ukraina brøt ut og planene måtte naturligvis endres.

Annonse


Nå er tidsplanen til Ukrainske GSC Game World, som nå holde til i Praha, å lansere spillet i første kvartal 2024. Spillet lanseres til PC (Steam og GoG) og er en tidsbegrenset eksklusiv tittel til Xbox Series X og S. Spillet lanseres også samtidig på Game Pass.

“Frihet”

Microsofts spill-magasin Purexbox fremhever at spillet, som vises frem på Gamescom, later til å være mindre lineært enn Metro-serien:

“Det mest overraskende elementet demoen byr på er friheten du tilbys. Utvikler GSC Game World gjør det klart at dette er en liten bit av et enormt spill, som fortsatt under arbeid. Med unntak av en kort samtale med en mystisk fremmed – som leder oss til å snakke med noen lokalbefolkningen – demoen stiller ingen krav til deg om å gjøre noe annet enn å utforske.””

Vi håper den ekstra utviklingstiden gjør spillet ekstra bra, og er spente på å se om dette er spillet som virkelig setter Unreal Engine 5 på kartet. Frem til nå har det kun blitt brukt deler av UE5 i nyere spill med mesteparten av kjernen værende på UE4.

Underveis tydeliggjør GSC Game World kraften til Unreal Engine 5, og gir skjønnhet til en utpreget ekkel verden – The Zone (navnet gitt til denne alternative jordens etter-atomvåpen-krig “Chernobyl Exclusion Zone”) er fullpakket med detaljer: forlatte bygninger skjærer gjennom med lavt, vinterlig lys; slitne skoger brutt opp av oljete, skimrende bobler av forvridd virkelighet; og lommer av stille menneskelighet blir skrapet ut i villmarken.

Microsoft

Annonse