Intel 15. generasjon
Intels 2024 CPU-er kan bli ekstra gode for spillere takket være mye mer L2-mellomlagring.

Annonse


75 prosent kan gjøre underverker for spillere

Intens kommende Core i9 15900K (“Arrow Lake”-serien) kan bli et monster for spillere.

Derfor er mer L2-mellomlagring så bra for spilling

Dette fordi den kommende CPU-en ryktes å komme med hele 56MB total L2-mellomlagring, og kanskje mer. Fra før av finner vi åtte ytelses-kjerner og 32 effektive kjerner. AMD og Nvidia har økt mengden mellomlagring i det siste, og nå er Intel plan å i tillegg legge til 50 prosent mer L2-mellomlagring i ytelses-kjernene. Det skal være snakk om 3MB L2 mellomlagrings per kjerne.

Selv om Intel ikke øker antallet L2-mellomlagring for fire-kjerne-klyngen, vil det uansett innebære 56 MB L2-mellomlagring for en teoretisk Core i9 15900K.

PC Gamer

Slik blir de nye Intel CPU-ene

Hva angår ytelsestall er vi ikke helt der enda, utover et “hint,” som PC Gamer omtaler det som, om en forbedring på 21 prosent (Intel-tall og ikke spill-spesifikke) sammenlignet mot Core 9 (husk: i-en forsvinner) 13900K. PC Gamer viser til at L2 mellomlagring har gjort underverker for f.eks. Ryzen 7 7800X3D som kan sende færre instruksjoner til minne-poolen, dette er ekstra fordelaktig i spill.

Arrow Lake lanseres ikke før i 2024 – for 15-serien er det duket for “Meteor Lake” i oktober eller november.

Annonse

Annonse