iPhone 16 pro
Håpet er at iPhone 16 Pro får under-sensoren FaceID. Konsept: Science and Knowledge/YouTube

Annonse


Glem iPhone 15, her er flere iPhone 16-rykter

Vi har faktisk skrevet om iPhone 16 før, og det lenge før august 2023, kun uker før avsløringen av iPhone 15-serien 12. september.

Det er ikke første gang vi hører om 2024-modellene

Allerede i april i fjor (altså før iPhone 14-lanseringen) skrev vi om iPhone 16 som modellen “alle venter på:” “iPhone 14-serien får endelig autofokus i front, men den største forbedringen kommer med iPhone 16 i 2024, for da skal Apple klare å plassere både front-kamera og FaceID under panelet slik at kun panelet synes.”

Nå som vi kjenner front-designet til iPhone 14 Pro-serien med pille-design, så tror Kuo at den virkelige store evolusjonen i iPhone-design kommer i 2024 med iPhone 16. Kuo mener at frontkamera og FaceID bakes inn under panelet. At det vil ta tid er fordi Apple må sørge for at lyset skinner igjennom panelet for å kunne knipse gode bilder med front-kameraet.

ITavisen, 20. april 2022

Er “Ultra”-merkevaren død?

Deretter, i mai i år, dukket det opp rykter som pekte i retning at “iPhone 16 Ultra” blir den første modellen på lenge som øker skjermstørrelsen fra Pro Max sine 6,7 tommer til 6,9 tommer. Vi vet ikke om “Ultra”-merkevaren fremdeles er en greie internt hos Apple da vi ikke har hørt nyss om det siden tidlig i år.

Dette er for øvrig noe som ryktes på Pro-modellene i år. Det gir dessuten mening å øke størrelsen på iPhone 16 Pro for slik at også den, og ikke bare iPhone 15 Pro Max, får plass til teleskop-linsen for langt bedre optisk zoom, fra 3 x til 6 x.

ITavisen, 23. mai 2023

iPhone 16 Ultra (ca. tall)

  • Bredde: 77.2 mm
  • Høyde: 165.0mm
  • Skjerm: 6.9”

iPhone 15 Pro Max (ca. tall)

  • Bredde: 76,7mm
  • Høyde: 159,8mm
  • Skjerm: 6,7”

Nå vet vi kanskje enda litt mer

Det er Jeff Pu, analytiker fra Haitong International Securities, som hevder å vite at 2024-modellene får WiFi 7 (2.4GHz, 5GHz og 6GHz samtidig – 40 Gbps: en 4 x økning fra WiFi 6E.) Årets modeller ventes for øvrig å få WiFi 6E.

Det ventes som vanlig et oppgradert kamera, og i 2024 et fokus på 48 MP-kameraet som vil kunne ta inn enda mer lys – en forbedring Apple gjør hvert år for å forbedre alle aspekter ved bildekvaliteten. Det er samtidig ventet at “super piksel”-teknologien, som forbedrer bildekvaliteten når det er få lys-kilder, vil inkluderes til ultra vidvinkel-linsen som kun er på 12 MP.

Annonse