threads
Threads sin brukeraktivetet er i fritt fall etter lanseringen 5. juli. Bilde: ITavisen

Annonse


“Threads” flopper

Meta sitt Twitter-tilsvar, Threads, er allerede en ørken av inaktive kontoer.

Fra 120 millioner til 8 millioner

En undersøkelse avslører nemlig at mindre enn en tiendel av kontoene er dalig aktive på mikroblogg-samfunnet. Det avslører tall fra Similarweb og Sensor Tower, sitert av CNN. Threads fikk stor oppmerksomhet og mange brukere som var nysgjerrige rett etter lanseringen for en drøy måned siden og nådde 100 millioner brukere etter fem dager, men nå ser det altså ut til at festen er over.

Brukerne åpner samtidig appen langt sjeldnere og bruker mindre tid der på den, per Sensor Tower. På lanseringsdagen åpnet Threads-brukere appen i gjennomsnitt 14 ganger og brukte i gjennomsnitt 19 minutter på å bla, rapporterte selskapet. Ved utgangen av måneden hadde imidlertid disse tallene falt kraftig. Fra 1. august falt Threads daglige snitt-tidsbruk til bare 2,9 minutter om dagen, og folk brukte bare 2,6 økter per dag på å bruke appen, forklarte Abe Yousef, senior-analytiker hos Sensor Tower.

CNN

Fungerer ikke lenger som den skal i Norge

For å sette det hele i perspektiv så hadde Threads 120 millioner samtidige brukere 31. juli – nå er det daglige antallet aktive brukere kun 8 millioner, altså en nedgang på 82 prosent. Threads er ikke lansert i EU, men fungerer halvveis i Norge etter at den først fungerte som vanlig tidlig i juli.

En test av redaksjonen avslørte at tidslinjen fungerer, men at innholdet i bruker-prorfiler ikke vises. Dette inkluderer Mark Zuckerbergs profil.

Annonse