Parker Ortolani kontrollsenter iphone
Den dyktige designeren som ofte ser for seg bedre måter å designe Apple-produkter på, tar denne gang for seg kontroll-senteret, men vil det være for vanskelig å bruke med en hånd? Design: Parker Ortolani

Annonse


De elsker denne iPhone-endringen

Vi har omtalt konsept-designer Parker Ortolani sine smarte påfunn en rekke ganger tidligere.

Bør Apple lære av egne design og endre kontroll-panelet?

Denne gang har han tatt for seg kontroll-senteret som jo Apple selv har total-endret endret en rekke ganger, fra å være en meny man flipper opp fra bunnen av skjermen, til å ende opp som en høyre-hjørne-nedtrykksmeny. Selv om det er lagt til muligheter til å flytte rundt på noen av innstillingene, er det stort sett det samme oppsettet for alle, selv om antallet funksjoner har økt gjennom årenes løp.

Derfor har Ortolani i stedet sett for seg en helt annen løsning som ser mer ut som den nye app-biblioteket i de nyeste iOS-versjonene, men som han selv understreker er inspirert av den nye iMessage-appen som alle kan teste i iOS 17 beta 2. Designeren omtaler det nye designet som “mer lekent og svarer på berøringene dine med myke animasjoner.”

Fest favorittkontrollene dine øverst. Omorganiser listen. Se nærmere på nyorganiserte kontrollkategorier. Legg til handlinger fra tredjeparts-apper og mer.

Parker Ortolani

Reaksjonene på Twitter er ikke mange i skrivende stund, men samtlige er overveldende positive til endringen – hva mener du?