iOS 16.5.1
Det gikk ikke som det skulle i det hele tatt da Apple i går lanserte iOS 16.5.1, iPadOS 16.5.1 og macOS Ventura 13.4.1. Bilde: Apple

Annonse


OPPDATERT: Last ned sikkerhetsoppdatering til iPhone og Mac

Apple lanserte “Rapid Security Response”-oppdateringer, altså sikkerhetsoppdateringer i form av iOS 16.5.1, iPadOS 16.5.1 og macOS Ventura 13.4.1 i går kveld.

Opprinnelig publisert 11. juli.

Oppdatert, 12. juli, 22:26:

Apple har rullet ut en oppdatert 16.5.1-sikkerhetsoppdatering som i tillegg til å tette sikkerhetshull, også gjør det mulig å surfe på alle nettsider uten problemer. Også macOS Ventura 13.4.1 har en sikkerhetsoppdatering klar.

Annonse


Store tjenester stoppet å fungere

Men oppdateringen gikk slettes ikke som ønsket, og Apple trakk senere hurtig-sikkerhetsoppdateringene. Problemet er at visse nettsider sluttet å fungere etter oppdateringen installert. En rekke store tjenester meldte at Safari ikke lenger fungerer, deriblant Facebook, Instagram, WhatsApp og Zoom. Problemet er at oppdateringen til Apple la til en (a) i strengen som identifiserer nettleseren ovenfor nettsider, og dermed ble det krøll.

Heldigvis kan slike oppdateringer enkelt avinstalleres fra innstillinger, generelt og om. Derfra klikker man på iOS-versjonen. Gjør det samme i macOS. Vi regner med Apple prøver igjen om ikke så lenge, kanskje i kveld.