windows xp 4k bakgrunnsbilde
Endelig kan du laste ned 4K-utgaven av det klassiske Windows XP-bakgrunnsbildet introdusert med OS-et som ble lansert i oktober 2001. Bilde: Microsoft

Annonse


Klassikeren er tilbake i 4K, og dette er fremtiden

Microsoft ser ut til å snuse på Windows XP for tiden.

Last ned 4K-versjonen av den legendariske-bakgrunnen

OS-et ses fremdeles på som en av de mest suksessfulle, sammen med Windows 95 og Windows 7. Windows 11 har gjort det OK, og er i det minste ikke en like stor katastrofe som Windows Vista og ME selv om OS-et har servert alt fra dårlig ytelse for gamere til en rekke printer-feil. Det med å se tilbake på eldre OS, og spesielt Windows XP, er noe Microsoft må ha gjort i det siste, for det er to ting som forbedres.

Det første: du kan endelige laste ned en offisiell 4K-versjon av det klassiske naturlandskapet som var standard bakgrunn i Windows XP. Det er noe med fargekombinasjonen som fungerer perfekt for skrivebordet, og som matchet fargene i XP-temaet.

Originalen:

4K-utgaven:

Apple og Microsoft følger hverandre med nye grensesnitt-funksjoner

Det andre vi ønsker å nevne, igjen, er at Microsoft skal bruke AI-teknologi for å parallaks-animere og skape dybde-effekt i Windows-bakgrunnene i forhold til hvor muspekeren beveges. Apple har også forbedringer på dette feltet (se også nederste tweet som bekrefter det er mulig å fylle hele skrivebordet med widgets – Windows 11 får også snart skrivebords-widgets), men kommer neppe til å animere bakgrunnene: i stedet kan man i macOS 14 Sonoma velge en videosnutt på påloggings-skjermen som blir stillestående i det man har logget på.

Annonse