cybertruck
Masseproduksjonen av Cybertruck ventes å starte en gang neste år med de første leveransene sent i år.

Annonse


Derfor sliter Tesla med Cybertruck

Lekkede dokumenter Wired har fått tak i avslører hvorfor det tar så lang tid å få Cybertruck inn i masseproduksjonsfasen.

Opplevde store tekniske utfordringer i fjor

Da Elon Musk avslørte den spesielle bilen vinteren 2019 sa han at produksjonen var venett å starte sent i 2021, men faktum er at selskapet hadde store problemer. Om Musk var klar over hvor store problemene skulle bli, er ukjent, men i januar i fjor var bilen merket som et “alpha”-forhåndsproduksjonsprodukt med problemer med bremsing, karosseri og hjul-opphenget.

Det beskrives også mer i detalj hva samme testversjon slet med i januar 2022: “overdreven pedal-vandring og inkonsekvente stopp”, «overdreven pedal-stigning under friksjons-bremsing” – det beskrives også bremse-problemer ved svinging.

Blir mest sannsynlig en god del dyrere

Andre problemer gikk på hvordan Tesla skulle klare å tette karosseriet. “Det er på flere områder ikke kjent hvordan vi skal forsegle,” beskriver dokumentene. Electrek melder samtidig at Teslas årlige produksjonsmål er 375 000 Cybertrucks. Samme elbil-blogg avslører at Teslas mål er å ha modeller regnet som “lanseringskandidater” klare sent i august i år.

Da Musk annonserte Cybertruck var planen å lansere den billigste for 40 000 dollar, men det er det ingen som tror er mulig lenger. Forvent i stedet en startpris på 55 000 til 65 000 dollar.

Annonse