volvo ex30
Salget av Volvo EX30 startet i dag.

Annonse


OPPDATERT: Koster bare litt over 300 000 kroner

Det var tidlig i mai Volvo snik-annonserte EX30, en liten SUV.

Først publisert 31. mai.

Oppdatert, 7. juni, 13:58:

Volvo har avslørt prisen på EX30-inngangsmodellen: 321 900 kroner nå som salget har startet. Det er to modeller: en-motor «Extended Range» og en to-motor «Performance.» Bilene lader fra 10 til 80 prosent på 26 minutter og 30 sekunder med sine 64kWh-batterier og 268 bakhjulsdrift.

Annonse


Hva med rekkevidden? En-motor-modellen har 442 km rekkevidde og takler 0 til 60 miles på 5,1 sekunder. Rekkevidden til «Perfomance»-modellen er noe lavere med 426 km men den er langt kjappere: 0 til 60 miles går unna på 3,6 sekunder takket være 154 hester.

Av funksjonalitet finner vi oppgradert «Park Pilot Assist» som er selvforklarende, fem farger og interiørlys «inspirert av Skandinavia.» Sistnevnte kan kombineres med rolig omgivelseslyd.

Unik lydplanke og 12,3″ skjerm

Bilen skal avsløres i sin helhet onsdag 7. juni (den vil kunne bestilles og forhåndsbestilles i utvalgte områder samme dag), men PR-avdelingen ligger ikke på latsiden og hyper bilen med et par ferske bilder en uke før pressekonferansen. Bilen henter design-inspirasjon fra den større SUV-en EX90, men er i stedet en fire-dør hatchback.

Vår nye lille SUV har et stilig interiør som omfavner bærekraftig tenkning, mens nøye utvalgte materialer forsterker interiørets distinkte design. Med resirkulerte og fornybare materialer som denim, lin og ull, samt en rekke uttrykksfulle farger og teksturer, er interiøret vårt ansvarlig designet.

Volvo

Volvo avslører at en lydplanke er integrert hele bredden til dasboardet, og at dette er den første bilen med en slik løsning. “Når du velger å kombinere den med Harman Kardons avanserte lydsystem, kan du lytte til favorittmusikken og podcastene dine i enestående lydkvalitet,” skriver produsenten om ekstra-utstyret.

Gjør alt for optimalisere plassen

Og lydplanken, den er en sentral del av designet også for å by på mer plass i dørene:

Lydplanken er et flott eksempel på smart design, ved å gruppere høyttalere i én komponent og redusere mengden ledninger og materiale. Til å begynne med legger du kanskje ikke merke til det, plassert under frontruten og sømløst integrert i cockpitdesignet. Men uten behov for høyttalere i dørene, kan vi gi deg mye mer lagringsplass. På samme måte har vi flyttet vindusbryterne til midtkonsollen, lett tilgjengelig for både sjåfør og passasjer.

Volvo

For de som må sitte bak, er det plass til mobiler og annet i dedikert “lommer” integrert i setene foran, mens en “smart liten lagringsboks kan trekkes ut fra midt-konsollen.” Infotainment-systemet har Google innebygget med Assistant, Maps og “favoritt-appene dine fra Google Play.” EX30 er også den første Volvo-en med Apple CarPlay.

“Vårt infotainmentsystem kommer også med 5G der det er tilgjengelig. Drevet av Snapdragon Cockpit-plattformen fra Qualcomm Technologies, Inc., vil denne førsteklasses opplevelsen i kjøretøyet være så ultraresponsiv som forventet.”

“En rekke smarte lagringsideer kombineres for å gi en storbilopplevelse med mindre.” Merk at hanskerommet er flyttet og “plassert under midtskjermen. Dette betyr at både sjåfør og passasjer nå har lett tilgang til den, siden den bruker ekstra plass fra det flate gulvet,” forklarer Volvo.

Annonse