surface pro x kamera
Surface Pro X-kameraet fungerer ikke lenger, rett og slett. Microsoft undersøker.

Annonse


OPPDATERT: “Rettet” feilen ved å senke kvaliteten

Microsofts Surface Pro X kjører ARM og sliter nå stort med nettkameraet.

Opprinnelig publisert 25. mai 2023.

Oppdatert, 30. mai, 13:50:

Feilmelding “0xA00F4271 (0x80004005)” er borte, men det er også den beste kvaliteten på Surface Pro X sitt innebygde nettkamera.

Annonse


Microsoft sier at feilrettingen, reg add HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Qualcomm\Camera” /v EnableQCOMFD /t REG_DWORD /d 0 /f som kan kjøres fra kommandolinjen i Windows med administrator-rettigheter, kanskje deaktiverer visse kamera-funksjoner og nedjusterer bildekvaliteten. Samtidig bekrefter de at de jobber med sine leverandører med en ny kamera-driver slik at kvaliteten og funksjonssettet tilbakestilles til slik den egentlig skal være.

Oppdatert, 27. mai, 13:36:

Kundene rapporterer at kameraene fungerer igjen.

Stoppet samtidig med Build

For det fungerer rett og slett ikke, og problemet oppstod tidlig denne uken. Det fungerer heller ikke å installere driverne på nytt. Nesten uansett hva man gjør popper følgende feilmelding opp: “0xA00F4271<MediaCaptureFailedEvent> (0x80004005).”

Det finnes en slags løsning: å rulle enheten tilbake til 22. mai, men da mister man eventuelt ting som er gjort på maskinen. Det er langt fra en optimal løsning.

Jobber med feilretting

Pussig nok oppstod problemene under Microsofts store Build-programvaremesse der selskapet blant annet lanserte Moment 3-oppdateringen til Windows 11 og avslørte at en ny versjon av OS-et, som kommer i testversjon neste måned, får en rekke AI-funksjoner.

Microsoft uttaler “vi er klar over at kunder som bruker Surface Pro X for tiden har problemer med å bruke de innebygde kameraene, og vi undersøker aktivt.”

Annonse