asus computex 2023
Asus har en ny type hovedkort på vei som gir skjermkort opp til 600 w der man kobler kortet til hovedkortet, og det høyeste klokkede RTX 4090-kortet ut av boksen takket være flytende metall. Faksimile: Wccftech

Annonse


OPPDATERT: Vi håper alle hovedkort får dette

Asus sitt nye toppkort heter ROG Matrix GeForce RTX 4090.

Oppdatert, 30. mai, 16:02:

Asus har også vist frem et konsept der skjermkort, i deres eksempel et RTX 4070, kan få nok strøm via den eksisterende tilkoblingen mot skjermkortet. Det er kun utvalgte skjermkort som får støtte for teknologien som kan levere opp til 600 w.

Det finnes ikke priser for de nye kortene, og ikke alle varemerker er spikret enda, det vil derfor ta noe tid før de kommer på markedet (senere i år, per Asus), men det er en fin forbedring. Nå håper vi alle kan utstyre hovedkortene med dette, eller i det minste at det i stor grad kan velges uansett hovedkort-produsent. Apropos det så sier Asus at dette er deres egen teknologi.

Annonse


Asus tar den helt ut

Hva, nok et RTX 4090-kort? Jo, men med flytende metall som kjøle-løsning og noen ganske imponerende lovnader. Dette er per Asus første gang et skjermkort bruker denne kjøle-løsningen på GPU-en og med det klarer de også å levere det høyest overklokkede skjermkortet på markedet. Asus skryter av at “flytende metall er et utrolig termisk materiale, som produserer mye lavere temperaturer sammenlignet med tradisjonelle pastaer.”

Med en så offensiv kjøle-løsningen, holder kortet en temperatur på rett under 60 grader med 450 w total-kraft og RPM-en på viftene på under.

Dert er ukjent hva prisen er, eller når kortet lanseres.

Ledende materiale

Men det er ikke bare-bare, og Asus skryter av at man må ha peiling for å leke med pasta som er elektrisk ledende: “Når dette brukes feil, er sjansen der for at det kommer i kontakt med utsatte komponenter og at det ender i kortslutning, men Asus bygger på mange års ekspertise med flytende metall i Rog, og har en eksklusiv produksjonsprosess som trygt kan utnytte kraften til flytende metall samtidig som den tillater vertikal GPU-montering.”

Med en spesialkonstruert kaldplate som fanger opp varme, ikke bare fra RTX 4090 GPU-kortet, men også fra VRM-ene og minnebrikkene, har dette kortet enda mer takhøyde for å presse klokkehastighetene enda høyere, lenger.

Asus

Annonse