fiks windows-omstart
Noen ganger tar Windows knerten på programmet som nekter å avslutte, andre ganger skjer det ingenting. Heldigvis kan du gjøre noe med det i både Windows 10 og 11.

Annonse


Løs Windows-irritasjonen som plager alle

Håpet var jo at Microsoft etter 11 Windows-lanseringer skulle klare å avslutte programmer når brukeren ber om omstart. Slik er det ikke.

Hvorfor, Microsoft, hvorfor?

I stedet har du garantert opplevd at OS-et, også nyeste Windows 11 med Moment 3, venter på at programmer skal avslutte seg selv slik at Windows gir seg selv lov til å gjøre det brukeren har bedt om. Det er merkelig at det skal være så vanskelig å få til noe så elementært, men heldigvis finnes det en feilretting, og den er bygget inn i Windows – det er bare det at den ikke er påslått som standard.

Det første du må gjøre er å gi OS-et lov til å avslutte programmer/prosesser ved omstart. Start regedit og bla til HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop. Opprett en streng og døp den “AutoEndTasks.” Når så er gjort sett nivået til 1 for å aktivere.

Utålmodig? Gjør dette

Deretter kan du selv velge hvor lenge du mener det er akseptabelt å vente ved å opprette strengen “WaitToKillAppTimeout.” Standarden er 20 sekunder, men du kan nedjustere helt ned til to sekunder (tast inn 2000.)

Det er også mulig å legge til “HungAppTimeout” slik at programmer som ikke lystrer også tar kvelden når du ber om det: standard er 5000 millisekunder, altså fem sekunder, men man kan aktivere 2000 millisekunder (to sekunder) om ønskelig. Etter at endringene er utført, lukk regedit og ta omstart.

Annonse