tesla model y mest solgte bil i verden
Tesla fikk rett i sine prognoser for 2023, i det minste for første kvartal: Model Y er den mest solgte bilen internasjonalt.

Annonse


Dette er verdens mest solgte bil

Per analytikerne hos JATO Dynamics er Tesla Model Y verdens mest solgte bil. Dette viser tall for første kvartal 2023.

Teslas optimisme viste seg denne gang å stemme

Tesla har alltid hatt stor tro på modellen, og uttalte i fjor at Model Y kom til å bli den mestselgende bilen, internasjonalt, i 2023. Det er nå et mål som ikke er så umulig som det kanskje hørtes ut før. Allerede i fjor var Model Y den mest solgte i Europa og California, og nå i første kvartal 2023, har den altså slått Toyota Corolla. Electrek tror Tesla kan klare å opprettholde salgstrykket ut året.

Faktisk øker Model Y-salget sammenlignet med fjoråret. I 2022 hadde Tesla to av de ti mest solgte bilene i verden, med 759 000 solgte Model Y. Det gir den en snitt-økning i kvartalet på 189 – årets første kvartalstall er derfor en betydelig økning fra det.

Electrek

Det er ikke så rart Toyota Corolla ikke kan konkurrere mot Tesla Model Y

Trenden for Toyota Corolla er negativ, mens Model Y ser ut til å fortsette veksttrenden – dette selv om Corolla nesten er halvparten så mye billigere i USA sammenlignet med en Model Y. I Norge starter Corolla på rett over 400 000 kroner og vil derfor slite mot hel-elektriske Model Y som “kun” koster rundt 30 000 kroner mer.

En nærmere titt på tallene avslører salg av 267 200 Model Y i første kvartal. Dette er tall basert på salg i 53 marked. Toyota solgte 256 400 Corolla i samme periode. De andre fem mest solgte er også fra Toyota: Hilux, RAV4 og Camry.

Annonse