Alan wake 2 oktober 2023
Oktober 2023 skal være lanseringsvinduet til Alan Wake 2. Det første spillet kom for 13 år siden.

Annonse


Dette skulle han vel ikke ha sagt?

Sporadisk lekker skuespillere informasjon om spill de jobber med. Nå har Matthew Porretta virkelig gjort det.

«Remedy sitt nye spill kommer i oktober»

For under et intervju avslørte Porretta at han nettopp har vært hos Remedy i Finland. Studioet avslørte jo Alan Wake 2 i desember 2021, men siden den gang har det vært helt tyst. Det er ikke umulig vi får se mer av spillet neste måned under en av de store spill-eventene, kanskje Xbox-eventet 11. juni?

Det Porretta lekket var lanseringen: per stemme-skuespilleren kommer nemlig Alan Wake i oktober i år, og det til PC (Epic Games Store), Xbox Series X|S og PlayStation 5. Det skal altså bli spennende å se hva Remedy, som er gode på grafikkmotorer, får til nå som de ikke lenger trenger bry seg om den forrige konsoll-generasjonen.

Se traileren fra 2021:

Et sammenhengende univers

Alan Wake ble lansert i 2010 etterfulgt av en mindre oppfølger American Nightmare i 2012. Control kom jo i 2020, et spill som var det første til virkelig å få til ray tracing. Det er derfor knyttet ekstra store forventninger til hva Remedy kan klare visuelt denne gang.

Annonse


Visste du for øvrig at Remedy sine spill henger sammen? Som vi meldte i august 2020:

For i ti år har Remedy jobbet i hemmelighet med Remedy Connected Universe, et prosjekt som bringer flere av selskapets spill sammen, som for eksempel at det som skjedde i 2010-spillet Alan Wake, ble etterforsket av Federal Bureau of Control.

AWE-utvidelsen til Control (27. august – vi får se 5 minutter med gameplay 13. august) er den første i det sammenkoblede universet som bringer mer av Alan Wake-historien til kritikerroste Control.

“Ideen er at historiene fortalt i noen av spillene våre kobles sammen for å levere en tilkoblet verden av historier og hendelser med delte karakterer og historie. Hvert spill er en frittstående opplevelse, men hvert spill er også en åpning til et større univers med spennende muligheter for crossover-arrangementer,” forklarer Remedys Sam Lake.

Annonse