Apple hodesett kanskje mye billigere
Etter at det i lang tid var ryktet en pris på 3000 dollar eller mer for Apple-hodesettet, ser det nå ut til at prisen blir nærmere 20 000 kroner i USA. Konsept: Hyperware/Marcus Kane

Annonse


Prisen på Apple-produktet alle venter på kan bli mye lavere

Elektronikk-produsenter i Kina har regnet ut hva Apple må betale for å produsere VR/AR-hodesettet.

Ikke over 30 000 kroner likevel?

1600 dollar, drøye 17 000 kroner, er hva Apple må betale for å produsere ett hodesett. For å sammenligne koster det Apple rundt 5000 kroner å produsere en iPhone 14 Pro. Det interessante med hodesett-prisen er at 3000 dollar har vært ryktet å være prisen kundene må ut med. Selv om dette har vært ryktet veldig lenge, ser det heldigvis ut som dette ryktet likevel ikke stemmer.

Så den gode nyheten er altså at kundene trolig vil måtte betale mindre enn 3000 dollar, og selv om Apple ikke kommer til å gå i minus per solgte (det finnes vil ikke sjanse Apple vil gjøre som konsoll-produsentene?), vil inntektsmarginene per solgte være lavere.

Tør vi håpe på under 20 000 kroner?

En annen interessant sammenligning er mot Meta Quest Pro som visstnok koster rundt halvparten å produsere for Mark Zuckerbers selskap. Mark Gurman som vi ofte siterer, trodde først at Apple ville selge til tap, men tror nå at de kommer til å selge det til omtrent prisen det koster å produsere hodesettet som visstnok har kostet Apple en milliard dollar i året å utvikle. Hodesettet skal ha vært under utvikling i minst syv år. Uansett mener vi da at 1800 dollar høres mer fornuftig ut, og kanskje en pris på under 25 000 kroner i Norge?

Apple har allerede registrert varemerket «xrOS» og skal vise frem hodesettet for første gang 5. juni.

Annonse