mark gurman om m3
Mark Gurman tror fremdeles på MacBook Air 15 i sommer og ny iMac. Apple tester M3-brikker nå for en lansering vinteren eller tidlig neste år.

Annonse


Apple forbereder Mac-comeback

Apple gjør seg klare til nye maskiner med M2 om noen uker, men klargjør også den nye generasjonen: M3.

Apple må berge inn Mac-salget i en utfordrende makro-økonomi

Vi har hørt nyss om den nye M-generasjonen et knapt år nå. Nå er Mark Gurman tilbake med en oppdatert rapport. Apple har kommet så langt med M3-brikkene at de nå tester apper fra andre utviklere enn dem selv. Som Gurman påpeker trenger de hits med forbrukere, og kanskje i det lavere pris-segmentet: salget gikk ned 31 prosentpoeng forrige kvartal.

“Mac-salget skal ha falt så mye at Apple i januar helt stoppet produksjonen av M2-brikker til MacBook Pro, Air og Mac mini,” meldte vi 3. april. Nå backes informasjon om ekstra svakt Mac-salg opp av IDC,” meldte vi deretter 10. april.

Dog, dette handler nok ikke bare om produkter, men også verdensøkonomien. Det er nok en av grunnene til at Apple snart er aktuelle med en MacBook Air med en større 15 tommer skjerm og M2-brikke, for å holde prisen nede. I hvert fall litt.

Annonse


M3 Max kan bli vanvittig – MacBook Air 15 i sommer

Men tilbake til M3, som vi nå vet mer om. Apple-journalisten avslører at en av brikkene har 12 CPU-kjerner (seks kjappe, seks energi-effektive), 18 GPU-kjerner og hele 36GB RAM. Informasjonen kommer fra en App Store-utvikler som delte innsamlet data.

Faktisk er trolig akkurat denne brikken, inngangsutgaven av M3 Pro (3 nm.), ment for en ny MacBook Pro som Apple forventer å lansere neste år med macOS 14 som selskapet skal avsløre 5. juni.

Jeg tror de første Mac-ene med M3-brikker kommer på slutten av året eller tidlig neste år. Den første 15-tommers MacBook Air med en M2-brikke kommer i sommer, og selskapet jobber allerede med M3-baserte iMac-er, rimeligere og dyrere utgaver av MacBook Pro og MacBook Air.

Mark Gurman, Bloomberg

Stemmer tallene blir hoppet som fra M1 Pro til M2 Pro: to flere effektive energi-kjerner og to flere GPU-kjerner i tillegg til 4GB mer RAM. Om Apple forbedrer M3 Max like mye, får den 14 CPU-kjerner og 40 GPU-kjerner. En topp-utgave av M3 Max får kanskje 28 CPU-kjerner og mer enn 80 GPU-kjerner. Dette vil jo være en kandidat for nye Mac Pro.

Annonse