corvette ble elbil
Har du 1 million kroner liggende og ser på muligheten til å frakte en elbil-Corvette fra 1987 over dammen, så har du muligheten nå. Bilde: apcityinc/eBay

Annonse


Dette er en el-bil

En Corvette omgjort til en el-bil i 1992 kan handles av spesielt interesserte.

Slik startet det

1 million kroner er prisen omregnet fra 100 000 dollar med dagens stygge valutakurs mot USD. Men tilbake til bilen, som har en interessant historie.

Det startet da Sanja Ghaem før Corvetten utstyrte en Renault med batterier. Men Ghaem ønsket seg bedre rekkevidde og ytelse. Muligheten bød seg da han startet å jobbe hos Motorola noen år senere.

Senere ble han til og med sjef for teknologidelen av selskapets bil-avdeling. Det er der han fikk med seg mye fra medarbeidere som jobbet med motor-teknologi og han var sikker på at selskapet burde starte med elektriske motorer da dette ville “fremtidssikre businessen.”

Annonse


På lage i 30 år

Ghaem fikk med seg Ken Gerbetz og i 1992 ble de derfor enige om å lage en demonstrasjon slik at Motorola kunne skryte av hvor langt de hadde kommet. Motorola ga dem 25 000 dollar og prosjekt “EX-12” var virkelighet i form av en 1987 Corvette C4.

Spol frem “noen” tiår og bilen er klar til salg etter å ha stått gjenglemt på et lager i 30 år. Bilen kan handles for fastpris på eBay, eller man kan legge inn et bud. Hvor lang rekkevidden er, vites ikke. Vi tipper batteriene er litt svake etter 31 år.

Annonse