samsung solgte 1 prosent mer
Samsung solgte 1 prosent flere mobiler i årets første periode, men Apple tjener mye mer.

Annonse


Samsung slo Apple med 1 prosent

I første kvartal 2023 er det ikke Apple, men Samsung, som er største leverandør av mobiler på verdensbasis.

Samsung solgte litt flere mobiler enn Apple

Det er analytikerselskapet Counterpoint som avslører at Samsung klatrer til tross for et anstrengt marked, noe som også gjenspeiles i nettbrett-markedet som gjør det virkelig dårlig for tiden. Generelt er mobilmarkedet ned med 14 prosent sammenlignet med fjoråret og 7 prosent når man sammenligner første kvartal 2023 mot første kvartal 2022. Totalt endte salget på 280,2 millioner mobiler i første kvartal.

Selv om Samsung solgte flere enheter med 1 prosent, tjener Apple mer penger, og med god margin: driftsresultat er 72 prosent bedre enn den Koreanske elektronikk-kjempen. Apple stakk også av med halvparten av inntektene i markedet og har også på dette punktet en ledelse over Samsung på 31 prosent.

Verdensøkonomien gjør det tøft

Counterpoint har ikke noen hyggelig melding til produsentene, ikke på kort sikt. En av de største årsakene er den tøffe verdensøkonomien og kutt i olje-produksjonen som “kan føre til høyere inflasjons-rate”, per Tarun Pathak hos Counterpoint.

Annonse


Selv om Samsung gjorde det litt bedre enn Apple, påpeker Counterpoint at Cupertino-selskapet “er i stand til å takle økonomiske og andre svingninger bedre enn rivalene. Dette samtidig som de nyter urokkelig kunde-lojalitet. Dette betydde også at Apple var i stand til å møte etterspørselen for iPhone 14-serien,” uttaler Counterpoints Jeff Fieldhack.

Selv om Samsung Mobile kan skryte av å ha sendt ut noen flere mobiler enn Apple, er inntekene til selskapet ned 2 prosent år-mot-år og for Samsungs moderselskap er profitten ned 95 prosentpoeng grunnet lav brikke-etterspørsel. Dette påvirker selvsagt også Qualcomm som leverer Snapdragon-brikker til Android-mobiler: aksjene falt etter at de la frem en nedgang på 17 prosent i salg av mobil CPU-er.

Annonse