redfall skuffer xbox phil spencer snakker ut
Redfall sin tøffe lansering til tross, i det minste er 60 FPS på vei.

Annonse


Sjefen snakker ut om skuffede Xbox-fans

Lanseringen av Redfall har ikke gått som hverken Arkane Studios i Texas eller Xbox-sjef Phil Spencer håpet på.

Falt pladask

Spillet har en rekke tekniske problemer som nærmest alle moderne spill har, men det er også kritikk mot spillbarheten som av noen omtales som grunn. Det er ikke mange eksklusive spill til PC og Xbox, så når det kommer et AAA-spill fra et studio som er kjent for god underholdning, er det klart skuffende at Metacritic-snittet fra kritikerne er på svake 62 av 100.

Men Spencer er ærlig han, og sier at han tar på seg skylden for at et spill til 700 kroner ikke innfrir kravene og at spillet må være veldig bra for at han skal si seg fornøyd. Nå starter pusse-prosessen så får vi se om de har tid og ressurser til å overhale.

Vi spiller Redfall

Dagens konsoll-generasjon føles allerede for svak

“Det er ikke noe som er tøffere for meg enn å skuffe Xbox-samfunnet og se at de er skuffede. Jeg er skuffet med meg selv nå som jeg reflekterer over hva som har skjedd og hva som skjedde med 60 FPS.” Redfall ble nemlig annonsert med 60 FPS-støtte, men klarer ikke levere det på Xbox. Redfall som ikke tar seg ut som et grafisk mesterverk bør kunne nå 4K og 60 FPS på Microsofts toppkonsoll, for hva om ikke disse spillene, hvordan skal det gå om to år når spillene krever enda mer kraft?

Annonse


Spencer sier at de gjorde en dårlig jobb med Arkane Austin tidlig i utviklingsperioden “for å hjelpe dem med å skjønne hva det betyr å være del av Xbox og prioritert. Vi skulle ha brukt noen av våre interne ressurser til å hjelpe dem å komme i mål kjappere.”

Egentlig føles dagens konsoll-generasjon allerede for treg sammenlignet med PC-er, og det er jo lett å sammenligne da alle Xbox-spill også kommer på PC. Med Nvidia DLSS og AMD FSR ligger PC-spillere enda bedre an, men at spillet visstnok har uinspirert gameplay og en svak AI, det må alle leve med.

Apropos konsoll-kraft så ventes Playstation 5 Pro og Xbox Series X-konsoller neste år.

Annonse