eu med apple-advarsel
EU går hardt ut allerede nå og advarer Apple mot å begrense USB C på iPhone. USB C-standarden er et krav i EU fra høsten 2024.

Annonse


Gjør Apple dette bannlyses iPhone i Europa

Du husker kanskje saken vår om at Apple kan komme til å begrense hastigheten og kanskje funksjoner på ikke-sertifiserte kabler til iPhone 15-serien som blir de første fra Apple med standarden? Det er hva ryktene går på og hva Apple-analytiker Ming-Chi Kuo tror.

EU skal allerede ha advart Apple om dette i mars

Dette er semi-håndfaste rykter, men det gir mening: selskapet har allerede et sertifiseringsprogram med Lightning (som dog er en tredjepartsstandard kun for Apple) og vil trolig kreve at produsenter følger selskapets retningslinjer for det ene og det andre i forhold til strøm og potensiell databehandling – dette ville vært veldig Apple å gjøre dette, uansett.

Men EU ser på dette allerede, og liker ikke situasjonen – dette før Apple i det hele tatt har lansert produktet.

Brev sendt, advarsel mottatt

EU-kommisjonær Thierry Breton har nemlig sendt et brev til California-selskapet der han advarer mot å begrense USB C-kabler. Om så skjer kan iPhone blokkeres solgt i EU når USB C-kravet trer i kraft høsten neste år akkurat når iPhone lanseres.

EUs retningslinjer for USB-standarden som nå påkreves i nesten alle typer enheter, legges frem høsten i år. Skal vi tro Breton vil disse retningslinjene også handle om at det ikke er lov å begrense funksjonalitet, men så vil det nok også måtte diskuteres de nøyaktige detaljene og det tekniske rundt dette.

Annonse