Annonse


Knuser rekorder

Salget av Playstation 5 har økt noe voldsomt nå som det er nok konsoller og prisene er på veiledende nivå.

Voldsom salgsøkning etter flere trege år

Vi snakker her om totalt 6,3 millioner solgte forrige kvartal. Hva så tenker du kanskje, men dette er en økning fra samme periode i fjor fra kun 2 millioner. Med andre ord har Sony klart å selge 19,1 millioner PS5 totalt i 2022 og slår med det sin egen 18 millioner-prognose. Siden salget startet vinteren 2020 nærmer Sony seg 40 millioner solgte med 38,4 millioner.

Alt er ikke en dans på roser, for spillsalget er ned fra 70,5 millioner til 68 millioner sammenlignet år mot år. PSN-brukere gikk også ned fra 112 til 108 millioner mens PS Plus-kunder økte noe.

Bilde: Sony
Bilde: Sony

Gjør det godt med mobil-kameraer

Men penger tjenes det uansett: “Gaming & Network Services”-avdelingen til selskapet endte opp med å omsette for 7,9 milliarder dollar, en økning fra 4,9 milliarder dollar året før og en voldsom økning. Inntjeningen gikk dog ned grunnet valutakurs-svingninger i markedet, så salget endte på 29 milliarder dollar, opp fra 19,9 milliarder året før.

Sonys brikker for mobil-kameraer og sensorer for TV-er og andre produkter økte også, og hjalp selskapet med å nå en omsetning på 84,8 milliarder dollar med 8,9 milliarder dollar i inntekter.

Bilde: Sony

Annonse