teams office eu
Teams kommer trolig til å fjernes fra Office-pakken snart for å unngå trøbbel med EU. Hvordan Microsoft løser det mot bedrifter, er foreløpig ikke avklart.

Annonse


Microsoft tør trolig ikke gjøre annet

Microsoft kommer trolig til å flytte Teams ut av Office-pakken for å unngå trøbbel med EU.

Fjerner trolig Teams fra Office

Det er The Financial Times som avslører at Microsoft planer trolig er å gjøre nettopp det for å unngå å bli beskyldt for monopol-aktivitet eller andre lover som faller under samme kategori. Selskap vil kunne handle Office med eller uten Teams, men i den skrivende stund er det ukjent hvordan det skal løses rent praktisk.

Til FT sier Microsoft at “vi er oppmerksomme på vårt ansvar i EU som et stort teknologiselskap. Vi fortsetter å samarbeide med kommisjonen i dens etterforskning og er åpne for pragmatiske løsninger som imøtekommer bekymringer og er til kundens beste.»

Microsoft har gjort lignende ting før

Microsoft husker, og det gjør vi alle, at de i 2009 ble tvunget til å gi kundene pro-aktivt valget av hvilken nettleser de ønsker. Senere ble selskapet bøtelagt for 561 millioner euro da de ikke fulgte opp godt nok og ga alle kunder valget, hele tiden.

Annonse


Slack som eies av Salesforce, klaget til EU i 2020 og mente at Microsoft nettopp måtte bli tvunget til å fjerne Teams fra Office-pakken.

Microsoft stor-oppgraderte Teams sent i mars i år:

“Vi har investert fra bunnen opp for å optimalisere data-, nettverks-, chat- og videoarkitekturen for hastighet og ytelse. Vi er på ingen måte ferdige med å optimalisere ytelsen til nye Teams, men vi har allerede sett svært lovende data, og det kun fra den offentlige forhåndsvisningen som lanseres i dag,” annonserte selskapet den gang.

Annonse