telia ar service dekning
Telia bruker teknologi fra et California-selskap for å visualisere nett-dekningen innendørs og på den måten optimalisere den.

Annonse


Ser WiFi-dekningen din i AR

Telia tar nå i bruk utvidet virkelighet slikat service-medarbeiderne kan se WiFi-signalene i kundens hjem.

Visualiserer WiFi-styrke i AR

“Med helt spesielle AR-briller viser signalene seg som fargerike stolper i luften, og dermed kan man enkelt visualisere hvor i rommet dekningen er best,” forklarer operatøren i pressemeldingen.

– Dette åpner for helt unik og personlig kundeservice, og å bistå kundene med deres utfordringer med internett hjemme blir betydelig enklere og mer effektivt, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Ved å visualisere WiFi-dekningen kan vi på en helt ny måte hjelpe kundene til å finne den optimale plasseringen av utstyret og dermed best mulig nettopplevelse.

Bilde: Telia

Foreløpig begrenset til Oslo

Tilbudet er foreløpig begrenset til Oslo-området og heter “Telia Personlig Service.” AR-systemet kommer inn når det er utfordringer med dekningen innendørs: “servicemedarbeiderne kan ved hjelp av utvidet virkelighet se WiFi-signalene som fysiske farger – enten røde, grønne eller gule «stolper» i luften. Dermed blir det tydelig hvor i rommet signalene er sterke og hvor de er svake.”

Hvis vi fysisk kan se ved hjelp av grønne stolper at dekningen er mye bedre i det ene hjørnet av stua sammenlignet med det andre, kan vi tilpasse hvor vi plasserer utstyret eller hvor man oppholder seg når man bruker nettet sitt. Dette er bare begynnelsen på hvor utvidet virkelighet kan ta oss, og vi gleder oss til å utforske mulighetene.

Georg Svendsen, leder infrastruktur, Telia Norge

Teknologien står ikke Telia for, med California-startupen “BadVR:”

“Med BadVRs software SeeSignal SW blir WiFi-signalene målt og beregnet for hele rommet. Denne softwaren i kombinasjon med Microsofts AR Headset Holo Lense 2 visualiserer hvordan WiFi-signalene sprer seg i rommet. Med disse AR-brillene kan Telia da se hvordan signalene endrer seg når man flytter rundt på rutere og Mesh-løsninger. Kundene vil enklere kunne se forskjellen selv og tilpasse seg hvordan dekningen er avhengig av hvor i leiligheten man befinner seg.”

Annonse