phil harrison
Den tidligere Stadia-sjefen Phil Harrison har forlatt Google. Hvor veien går nå vet vi ikke. Her er han avbildet på E3 i 2016. Bilde: Official GDC

Annonse


Forlot selskapet i stillhet

Googles spillstrømme-tjeneste ble lansert med store ord og lovnader om en ny æra gaming. Under tre år senere var det over og ut for tjenesten som annonsert i september 2022.

Ble ikke det store

Som så mange av selskapets prosjekt var det altså over og ut før markedet modnet nok, samtidig som Xbox, Playstation og Geforce Now fortsetter.

En av de viktigste personene for Stadia var Phil Harrison som tidligere har jobbet med Playstation, hos Microsoft og hos spillstrømmetjenesten Gaikai. Business Insider melder nemlig at Harrison i det stille forlot Google Stadia i januar i år (per hans LinkedIn, april) – det er samme måned tjenesten logget av for godt.

I tillegg til rapportene om at tjenesten ikke lenger er like forbruker-sentrisk da Google ikke har tjent så mye de hadde håpet på etter å ha brukt hundrevis av millioner kroner på å handle spill til tjenesten, rapporterer ikke Stadia-gruppen lenger til maskinvare-gruppen men til en nest-sjefen hos abonnement-gruppen innad i selskapet.

ITavisen, 7. februar 2022

Det så lenge mørkt ut

Faktisk var det Harrison som sa ha det i et innlegg i forbindelse med nedstengningen. Harrison startet som “vice president” for Stadia i januar 2018, men ble etterhvert som det ble kjent at tjenesten slet, mindre og mindre aktiv som en front for merkevaren.

Annonse


Allerede i februar i fjor regnet vi med at det var over og ut. Også den gang kom rapporteringen fra Business Insider:

“Sist ut er spill-strømmetjenesten Stadia som visstnok har mistet masse status innad i selskapet. Det melder Business Insider. Annonse-selskapet har tidligere uttalt at de ikke ser på Stadia som en konkurrent til de store spill-selskapene, men i stedet en plattform for bransjen, og nå ser det altså enda mørkere ut for spillere som ønsker å gjøre Stadia til sitt gaming-hjem.”

Stadia lovte på Twitter en lys fremtid tidlig i 2022. I september samme år ble det kjent at tjenesten skulle stenge januar 2023.

Den gang snakket vi også om de såkalte “opplevelsene” til tredjeparter, men også dette ble senere droppet av Google:

“Ifølge de ferske rapportene er planen å tilby selskap som Peloton, Bungie og Capcom “opplevelser”. Peloton har allerede brukt Googles Stadia-teknologi, som er døpt Google Stream når det brukes av andre selskap, for å servere sitt første spill Lanebreak. ATT har også nyttet Stream for å tilby Batman: Arkham Knight gratis ovenfor sine kunder.”

Som en veteran hos mange store selskap skal det bli spennende å se hvor han drar nå.

Annonse