ai-chat i google
Google skal integrere Bard som chatte-tjeneste i søkemotoren sin, men når? Det vet vi ikke. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


AI-chat kommer til Google

Google-sjef Sundar Pichai bekrefter ovenfor The Wall Street Journal at selskapet skal bake inn sin Bard chatte-AI i søkemotoren. Bard er ikke tilgjengelig som beta-test i Norge enda.

Nå kommer Bard til Google

Microsoft Bing slo Google i sin egen sport ved ikke bare å skyte startskuddet for AI, men også å integrere AI-chat med ChatGPT 4 i web-søkemotoren og i nettleseren Edge.

Det sier seg vel selv at Google ønsket å gjøre det, men det er fint at Google-sjefen nå bekrefter det: “Vil folk kunne spørre Google og dra nytte av LLMs (“Large Language Models”) i en søke-kontekst? Absolutt.” Pichai mener at mulighetene er større nå enn noen sinne.

Han avslører at selskapet undersøker muligheten til å lansere ekte chat slik at man kan følge opp med ytterligere spørsmål i samme sesjon. Selskapet har tidligere vagt hintet om støtte på “en meningsfull måte.”

Annonse


Google kutter i ansatt-tilbud

Dessverre avslører ikke Pichai noe mer om produktet i intervjuet som i stedet endrer fokus til selskapets jobb-kutt. Samtlige av de store, med unntak Apple, har måttet gi slipp på titusenvis av medarbeidere etter covid. Meta annonserte nettopp enda flere jobb-kutt etter at 11 000 fikk sparken i november.

Pichai sier at Google ikke har oppnådd målet om å bli 20 prosent mer produktive. Samtidig ønsket han ikke snakke om mulighetene for flere runder for å tynne ut rekkene.

Trolig skal selskapet på maskinvarefronten avsløre Pixel Tablet 10. mai.

Annonse