segment anything meta
"Segment Anything" er gratis som en demo fra Meta med en rekke eksempelbilder.

Annonse


Alle kan bruke Metas kraftige bildeverktøy

Når vi snakker om AI er ikke Meta det første selskapet vi tenker på. Det kan endre seg nå.

Prøv gratis her

For i likhet med Apples operativsystem har Meta lansert et verktøy som lar en identifisere og klippe ut objekter i bilder, men i motsetning til Apples tilnærming trenger man ikke handle maskinvare for å få det til: “Segment Anything” er gratis.

Med et enkelt klikk kan man plukke ut objekter selv i bilder med veldig mye informasjon. Gizmodo omtaler verktøyet som et “Magic Wand”-verktøy i Photoshop på steroider, og det høres ut som en korrekt beskrivelse.

Dette kan den ikke

Gizmodo mener sågar at Metas gratis-verktøy (som selskapet omtaler som en demo) er bedre enn Googles “Magic Eraser” eller gratis-verktøyet fra Inpaint. Det er to ting man skal være klar over når det gjelder begrensinger: det er ikke mulig å fjerne innhold i bilder ei heller er det mulig å endre bakgrunner.

Datasettet som trenes består av 11 millioner bilder og 1,1 milliarder masker. Meta har gjort datasettene til en åpen lisens og avslørt alt om dem. Systemet er i stand til å klassifisere hvert eneste piksel i bildene (som selskapet ikke ønsker å røpe hvor kommer fra,) for på den måten gjenkjenne akkurat den delen av bildet brukeren ønsker å manipulere.

Annonse