apple universal control
En rekke løsninger som kobler sammen Mac og iPad fungerer ikke lenger for enkelte kunder etter oppgraderinger til de nyeste OS-ene.

Annonse


OPPDATERT: Tror på snarlig Apple-nødoppdatering

Nye operativsystem-versjoner, nye problemer. Ingenting er nytt under solen.

Oppdatert, 17:22:

Det hevdes på Twitter at Apple snart er klare lansering av iOS 16.4.1. Feilen skal visstnok rett problemer relatert til vær-appen, selv om disse problemene nå i hovedsak skal være rettet. Apple skal også ha rettet problemet med at brukere må taste WiFi-passordet sitt flere ganger. Om problemene nevnt under rettes, er for tidlig å si.

Optimal arbeidsflyt ødelagt av feil

Denne gang er det macOS- og iPadOS-brukere som opplever problemer med kanskje den aller beste funksjonen som Apple har lansert på lenge: “Universal Control.” Også “Handoff” er berørt, altså muligheten for sømløst å fortsette på andre enheter uten å bryte flyten.

Annonse


Selv “Universal Clipboard” og Apple Watch-opplåsing av Mac-er skal være et problem med de nyeste versjonene i tillegg til muligheten til å bruke iPhone som kamera på en Mac. Dog er det universal-kontrollen på tvers av de to enhetstypene som skal være mest berørt.

Får du melding fra Apple må du oppdatere, om ikke mister du mye

Dette ser ut til å være et OS-problem

macOS 13.3 og iPadOS 16.4 ble lansert mandag forrige uke, og nå har klagene begynt å strømme på i diverse forum som Reddit, MacRumors, Twitter og Apples eget hjelpeforum.

Hva er så problemet med “Universal Control?” Vel, det fungerer ikke. En redditer klager over at MacBook Pro M1 og iPad Air 5. generasjon ikke lenger fungerer sammen som de gjorde før, dette selv ved å deaktivere funksjonene og etter flere omstarter. Også Mac-er mot Mac-er opplever problemer med samme funksjon.

Det er også rapportert om at følgende enheter ikke fungerer med “Handoff” og “Universal Control” etter oppdateringen.

  • iPad Pro 11″ 2nd gen
  • iPhone 11 Pro Max
  • M1 Max Mac Studio
  • M2 MacBook Air

Apple har ikke kommentert saken enda, men vi tipper det kommer oppdateringer snart.

Annonse