windows bildefunksjon tar med seg mer
Ta utsnitt med en gang, og ikke av et skjermbilde som allerede er lagret i Windows 10 og 11. Da tar nemlig funksjonen med seg for mye bildeinformasjon.

Annonse


OPPDATERT: Har rettet den skumle Windows 11-personvernfeilen

Google og Microsoft kodet skjermdump-appene sine feil.

Opprinnelig publisert 22. mars, 11:25.

Oppdatert, 26. mars, 20:10:

Microsoft har oppdatert Windows 11 Snipping Tool (11.2302.20.0) og Windows 10 Snip & Sketch (10.2008.3001.0). Begge de nye versjonene lagrer kun det bruker tar utlipp av.

Annonse


Microsoft lover å ta affære

For det ble oppdaget en feil med Google Pixel sin innebygde utsnitt-funksjon som senere ble rettet i en oppdatering. Feilen gikk ut på at selv om man trodde man bare lagret deler av innholdet på skjermen, så tok appen med seg mye mer skjerminformasjon enn som så og lagret det i filen. På den måten kunne man se mye mer i skjermbildene enn man trodde.

Nå er samme problem oppdaget i Windows 10 og 11. Microsoft har ikke rettet feilene enda, men talsperson Rachel Tougher Withers sier selskapet er klar over problemene og at de skal ta de nødvendige grepen “for å beskytte kundene våre.”

Dette skjer

For å teste feilen hent opp skjermbilde-verktøyet i Windows 11 med windows+shift+s. Trykk lagre-ikonet av hele skjermen. Lagre så et utsnitt av dette bildet og lagre over samme filen. Da kan det hende at deler av hele skjermbildet avsløres i bildefilen.

For å unngå problemet må bildet i utgangspunktet være kuttet. Det er også verdt å merke seg at originale “Snipping Tool” til Windows 10 ikke er berørt.

Annonse