Annonse


Falsk ChatGPT stjal Facebook-kontoer

ChatGPT For Google er en ekte utvidelse til Chrome, men pass deg for forfalskninger.

Kopierte navn og kode

Det er folkene bak Guardio, som selv tilbyr en sikkerhetsutvidelse til nettleseren, som har oppdaget at det også er farlige og falske utvidelser der ute som spiller utnytter populariteten til ChatGPT.

Navnet på den falske utvidelsen med nøyaktig det samme navnet, ble senere fjernet av Google, men ikke tidsnok. At folk gikk på limpinnen er ikke rart: de som skapte den falske utgaven kopierte grensesnittet og koden – ikke vanskelig da det er åpen kildekode.

Slik er angrepsplanen. Bilde: Guardio

Stjeler Facebook-pålogging

For dessverre installerte over 9000 brukere utvidelsen siden 14. mars, før Google rakk å luke den bort.

Det farlige med denne er at den stjeler Facebook cookies. Med slik informasjon kan bakmennene ta over Facebook-kontoer som igjen brukes til å spre kaos og til og med ISIS-propaganda ved hjelp av bots.

Den falske til venstre. Bilde: Guardio

Annonse