ford explorer 2023
Ford avslører at Explorer og Explorer Premium kan bestilles senere i 2023 og vil starte på under 500 000 kroner.

Annonse


Fords nye er første i sitt slag og vi vet hva den vil koste

Ford har avslørt at helt nye Explorer er den første elbilen som selskapet skal masseprodusere i Europa.

“Gjennomsyret av amerikanske røtter”

– Med Explorer får vi en spennende elektrisk bil fra Ford som er gjennomsyret av våre amerikanske røtter, men bygd i Køln spesifikt for våre europeiske kunders behov. Dette er en elbil som med sine mange smarte løsninger og funksjoner er like godt egnet for de store eventyrene som for kjøring i hverdagen. Dette er en elbil vi vet vil passe perfekt for mange nordmenn, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Nye Explorer kan bestilles senere i år og har en estimert startpris fra under 500 000 kroner.

Ford
Bilen er 4,46 meter og kan leveres med 19, 20 eller 21-tommers aluminiumsfelger. Varmepumpe er også på plass, naturlig nok.

Explorer og Explorer Premium

Bilen kommer i to varianter: Explorer og Explorer Premium. Per Ford har den “et design som er i tråd med den selvsikre og tøffe stilen som alltid har kjennetegnet Fords lange globale SUV-tradisjon. Den blir tilgjengelig både med bakhjulstrekk og firehjulstrekk, og kan hurtiglades fra 10-80 prosent på bare 25 minutter.”

Ford bemerker om ladetiden at den er basert på datasimuleringer.

Annonse


Den elektriske crossoveren kommer med et høyt utstyrsnivå som standard – og inkluderer blant annet LED hovedlys, seter i del-Sensico, oppvarmet ratt, 12-veis elektrisk justerbart førersete inkludert korsryggsstøtte med massasje og en stilig lydplanke.

Ford

Skjerm og oppbevaring

På plass er en 14,6 tommers berøringsskjerm som kan heves og senkes i en vinkel på mer enn 30 dager.

Midtkkonsollen kan romme hele 17 liter med tingene dine, og er som Ford påpeker nok til en 15-tommer laptop. Under bagasjeromsdekselet finner vi mest plass: 450 liter

Oppkobling av smarttelefon er også enklere enn noensinne. Nye Explorer er trådløst kompatibel både med Android Auto og Apple CarPlay, som utnytter hele bilens skjerm når den er aktivert. Nøkkelløs adgang og 2-soners klimaanlegg er også standard. Den store og lyse kupeen blir enda romsligere med det store panoramataket – som er et tilvalg.

Ford

Om sensor og teknologi sier Ford at Explorer:

  • 12 ultrasoniske sensorer
  • Fem kameraer
  • Tre radarer

Teknologien sørger for å overvåke området rundt bilen. Teknologien brukes blant annet for filskifte:

“Explorer er også den første Ford i Europa som kommer med en forbedret filsentreringsteknologi, som også kan skifte felt automatisk. Ved bruk av bilens radarer og kameraer påses det først at blindsonen er klar, og deretter kan føreren iverksette feltskifte ved kun å aktivere blinklyset.”

Annonse