amazon må la 9000 gå
Amazons spesielle kontorer i Seattle-sentrum. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Sparker tusenvis

Kun dager etter at Meta varslet nedbemmaningsrunde som rammer 10 000 medarbeidere etter at 11 000 fikk sparken i november, så er det Amazons tur.

Nesten 10 000 må gå

Nettbutikk- og logistikk-giganten som også har fingrene i strømming og forbrukerprodukter, varsler nå at 9000 må gå – dette etter at hele 18 000 mistet jobben i Jeff Bezos-selskapet i januar i år.

Nåværende sjef Andy Jassy har følgende melding:

“Noen spør kanskje hvorfor vi ikke annonserte disse rollereduksjonene med de vi annonserte kutt for et par måneder siden. Det korte svaret er at ikke alle teamene var ferdige med sine analyser på senhøsten. I stedet for å forhaste oss gjennom vurderingene uten den nødvendige omhu, valgte vi å dele disse avgjørelsene slik at folk har informasjonen så tidlig som mulig. Det samme gjelder for dette notatet ettersom de berørte teamene ennå ikke er ferdige med å ta endelige beslutninger om nøyaktig hvilke roller som vil bli berørt.”

Rammer Twitch

Selv om det ikke er kjent nøyaktig hvilke team som mister folk, berøres AWS (“Amazon Web Services”), PXT “People Experience and Technology Solutions”), reklame og Twitch.

Jassy uttaler samtidig at han er “veldig optimistisk for fremtiden” og peker på at selskapet har mange muligheter.

Annonse