valve med cs2-varemerke
Er det CS:GO med Source 2 eller CS2 som kommer?

Annonse


Dette kan være årets store spill-overraskelse

Husker du tidlig denne uken da nyheten sprakk om at Valve kanskje er nærme lansering av Counter-Strike: Global Offensive med Source 2?

Alt peker i retning på en lansering, men av hva?

Det var jo pikant nok, men hør på dette: Valve har også sikret seg navne-rettighetene til CS2.

“Source 2-kode er oppdaget lagt til i kode-basen per SteamDB. Dette kan tyde på en snarlig lansering av Source 2-utgaven av det enormt populære nett-spillet,” skrev vi i den første saken.

“Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) viderefører den lagbaserte, actionfylte spillopplevelsen det stod i bresjen for da det ble lansert for 19 år siden. CS:GO inneholder nye kart, karakterer, våpen og moduser, og byr på oppdaterte versjoner av klassisk innhold (de_dust2 osv.),” Slik oppsummeres CS:GO som ble lansert i 2012.

Annonse


Kanskje de bare har sikret seg varemerket i tilfelle?

Det er to ting her. Valve har registrert varemerket CS2 som i tillegg er lenket til rettighetene for navnene til Counter-Strike og CSGO-merkevarene. CS2-varemerket ble registrert 14. mars, samme dag nyheten om en stor-oppfølger blusset opp.

Det er også oppdaget referanser i DOTA til CS:GO med Source 2. Enn så lenge er det for tidlig å konkludere den ene eller andre veien: er dette bare en Source 2-grafikkoppdatering av CS:GO, eller et helt nytt spill i form av CS2?

Annonse