ps vr 2 på pc
En dyr adapter og en eldre RTX-kort fra Nvidia er foreløpig en av få løsninger for å få PS VR 2 til å oppføre seg som en skjerm på PC. Det er ventet store forbedringer nå som første hinder er løst.

Annonse


Med denne kan du bruke PS VR 2 på PC

Sony støtter naturligvis ikke PS VR 2 på PC, men det finnes allerede en løsning.

PS VR 2 fungere allerede som PC-skjerm

“VirtualLink Interface Adapter” gjør at en PC gjenkjenner PS VR 2 som en skjerm.

Etter at hodesettet ble lansert har testere og kunder prøvd å plugge VR-opplevelsen inn i en PC, det er jo et USB C-produkt, men det er ikke nok.

Det som trengs er “VirtualLink Interface”-adapteren fra BizLink. Det er mulig andre virtuell skjerm-adaptere også fungerer, men det er denne som er testet av PS VR 2-eiere i USA.

BizLink sier at PS VR 2 fungerer korrekt som en skjerm med tilkobling, men spill ser ikke ut til å fungere enda da det kun foreløpig er 3Dof-sporing (tre-akse-sporing) på plass. Her er det nok også andre utfordringer som må løses.

Annonse


Dagens halvveis-løsning er dyr – det er et spørsmål om tid

Twitter-kontoen @Thrilluwu har testet og påpeker at selv om dette fungerer, så trenger man SteamVR. Det er også et større problem: RTX 30 og 40-kort er ikke støttet, kun RTX 20-serien.

iVRy som tidligere har brakt PS VR 1 til PC, jobber nå med en lignende løsning for Sonys nyeste hodesett.

1080p er maks oppløsning med dagens løsning. HDR fungerer heller ikke enda. Bilde: Tyriel Wood – VR Tech/YouTube

Uansett, nå som de har kommet så langt ser det for oss ut bare som et tidsspørsmål før skikkelig god støtte kommer, og det til en langt lavere pris enn det adapteren til 350 dollar koster.

Annonse