telia med 5g i bodø
Telia oppgradere Bodø og de nordligste kommunene med 5G og bedre 4G.

Annonse


Nå kommer 5G hit

Telia i Bodø har ikke hatt 5G foruten på Bodø Lufthavn. Dette endres nå.

Oppgraderer Bodø sentrum

For Telia melder at de i løpet av de kommende ukene skal oppgradere “til 5G og mer 4G i Bodø sentrum, rundt Bodø kulturhus og ved Hunstad kjøpesenter. Når vi er ferdige vil det være 5G overalt hvor det i dag er mobildekning,” heter det i selskapets pressemelding.

Telia sier også at de forbedrer 4G-hastighetene og dobler kapasiteten.

Telia har lenge hatt som mål å være først i Norge med nasjonal 5G-dekning i Norge, en plan de håper å være ferdige med innen 2023.

Annonse


Telias nye mobilnett dekker nå mer enn 80 prosent av befolkningen, og selskapet ligger godt i rute med å nå sitt mål om et landsdekkende 5G-nett i løpet av 2023. I tillegg til utbyggingen i Nord-Norge jobbes det i disse dager for fullt med å modernisere mobilnettet i blant annet Agder. 

Telia

Nedetid kan oppstå

Telia sier at oppgradering til 5G kan medføre nedetid:

“Det vil være litt avhengig av hvor folk bor. Man vil kunne i korte perioder oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at nettet er helt nede. Telia forsikrer at de jobber så raskt de kan for å minimere nedetiden,” forklares det.

Selskapet sier de vil varsle kundene før oppgraderingene starter i deres område.

Hver uke oppgraderer vi rundt 55 basestasjoner til 5G og enda bedre 4G, og stadig flere privatpersoner og næringsliv landet over får tilgang til den nye mobilteknologien. Å bygge 5G i Norge er en svært kompleks operasjon, ikke minst logistikkmessig, og jeg er utrolig stolt over det arbeidet som legges ned av våre dyktige ansatte og leverandører.

Georg Svendsen, leder for infrastruktur, Telia Norge

Oppgraderer i nord

Også i Nordland, Troms og Finmark oppgraderer Telia sitt eget nett:

“Gjennom året vil byer og kommuner i de to nordligste fylkene fortløpende få tilgang til den nye og raske 5G-teknologien, i tillegg til enda bedre 4G.”

“Telia jobber samtidig kontinuerlig med å sikre mer dekning og kapasitet i mobilnettet i Nord-Norge, og har derfor allerede oppgradert et større antall basestasjoner til 5G og enda bedre 4G. Byer og kommuner med utvalgte, moderniserte basestasjoner inkluderer:

  • Nordland: Andøy, Bodø, Evenes, Grane, Hamarøy, Hattfjelldal, Rana, Narvik og Vestvågøy.
  • Troms og Finnmark: Alta, Balsfjord, Dyrøy, Hammerfest, Karlsøy, Kvæfjord, Målselv, Nordkapp, Skjervøy, Tjeldsund og Tromsø.”

Annonse