hp skriver
HP har oppdatert en rekke skrivere slik at de ikke lenger kan bruke ikke-godkjent HP-blekk.

Annonse


Blokkerer blekk med “sikkerhetsoppdatering”

HP-kunder oppdager nå at en “sikkerhetsoppdatering” blokkerer for annet enn HPs offisielle blekk-patroner.

Ny fastvare blokkerer ikke-godkjent blekk

Det spres frustrasjon på Twitter, Reddit og HPs forum etter at oppdateringen ble kjent. Også Ars Technica og The Verge har meldt om oppdateringen som plager kundene.

Tidligere har vi skrevet om en Canon-skriver/scanner som nektet å scanne når den var tom for blekk.

HPs OfficeJet Pro 6970 er en av de berørte modellene.

Dette sier HP

Det var i 2016 selskapet introduserte godkjenningsprogrammet som ifølge produsenten “beskytter kvaliteten på kundeopplevelsen, opprettholder integriteten til utskriftssystemene og beskytter vår immaterielle eiendom.”

Annonse


HP-skrivere er laget for å fungere med originale HP-blekk- og tonerkassetter. Som standard i utskriftsbransjen bruker vi en prosess for å autentisere dem. På enkelte HP-skrivere inkluderer denne autentiseringsprosessen dynamiske sikkerhetstiltak.

Dynamisk sikkerhet er avhengig av skriverens evne til å kommunisere med sikkerhetsbrikkene eller de elektroniske kretsene på kassettene. HP bruker dynamiske sikkerhetstiltak for å beskytte kvaliteten på kundeopplevelsen vår, opprettholde integriteten til utskriftssystemene våre og beskytte vår intellektuelle eiendom.

HP

Det er klart: det kan oppstå problemer med blekk-patroner inne i en skriver, noe som kan medføre at skriveren feiler, men det er vanskelig å ikke tenke i de baner at dette i hovedsak er for å tjene penger på eget blekk. De kunne jo gitt kundene lov til å bruke patroner fra alle produsenter, i bytte mot at garantien opphører, og det er noen skrivere som er unnlat oppdateringens-regimet.

“Dynamic Update” er problemet

HP finner ut hvilket blekk som bruker da det er en brikke installert på dem og en fastvare-sjekk i printeren. Bruker man en som ikke er godkjent får man meldingen:

De angitte patronene har blitt blokkert av skriverfastvaren fordi de inneholder en ikke-HP-brikke. Denne skriveren er kun ment å fungere med nye eller gjenbrukte kassetter som har en ny eller gjenbrukt HP-brikke.

HP

Blant skriverne som har denne sjekken, også kalt “Dynamic Update”, er HP 6950, OfficeJet Pro 6970, OfficeJet Pro 6968, OfficeJet 6950 og OfficeJet 7740 på listen.

Annonse