turtle beach recon cloud test
Det er flere spill som ikke takler Turtle Beach Recon Cloud-gamepad til Android, Xbox og PC. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Jeg ble overrasket over hva jeg fant ut – “Recon Cloud”

Turtle Beach sine produkter har vi testet en rekke ganger før.

Introduksjon

Men jeg har aldri testet en av disse mobil-gamepadene tidligere. Du kan spille av setningen med “bestemor”-stemme i hodet, det går greit.

Uansett; Turtle Beach lurte på om jeg ønsket å teste en, var jeg med en gang usikker: er det noe å si om en som har vært på markedet i mange år?

Svaret er at jeg fra nå av vil ha med meg en mobil-gamepad med på tur, men spørsmålet er om det er Turtle Beach eller Android som er problemet.

Annonse


Støtte

  • Android 8.0+ og nyere
  • Windows PC-er
  • Samsung TV-er
  • Kablet spilling med Xbox Series X|S, Xbox One og Windows PC-er
  • Støtte for 3,5 mm hodesett
  • 30 timer batterilevetid – lader på 2,5 timer
Du kan spille hvor som helst, som her foran en busk. For å unngå knappene til OnePlus 11 måtte jeg plassere den slik.

Design

For et produkt som koster litt over tusenlappen, hadde jeg forventet høyere kvalitet. Jeg sier ikke at den kan gå lett i stykker, men den føles “billig” i hånda – det føles ut som den er hul på innsiden. Omtrent som undertegnende ved Bluetooth-parring.

Foruten dette ser den ut som en Xbox-kontroller, naturlig nok (det er et lisensiert produkt), men med flere knapper.

Det er ekstra knapper bak, for de som trenger slikt. Jeg er ikke en av dem.
I det minste er designet funksjonelt. Delen som mobilen enkelt monteres i, skrus inn på topp av “Xbox-kontrolleren” med en kraftig skrue.

Selv Galaxy S23 Ultra passer fint (det er enda mer plass å gå på), og sitter robust påmontert så mye man kan med vektbalansen som ikke er der. Du får ikke kontrolleren til å holde det hele oppe.

Xbox-kobling, Bluetooth mot Android, trådet og Bluetooth-kobling mot PC er støttet.

I bruk

For å parre mot Android holder man inne Xbox-knappen i noen sekunder, og deretter Bluetooth-knappen på venstre side i retning spilleren. Turtle Beach tilbyr også en app, men den løste ikke mine kompatibilitet-problemer. Mer om dette senere.

Jeg forventet at støtten for gamepads i Android i 2023 var god, men det er problemer. Call of Duty som jeg har testet med gamepad før, fungerer ikke med denne. Det er jo et problem som en av de mest populære spillene foruten Diablo Immortal (som heldigvis fungerer.)

Også Asphalt 9 fungerer fint, og de som fremdeles ikke er lei vinter vil bli fornøyde med at Grand Mountain også kan styres med Recon Cloud uten problemer.

Men så var det PC: Uncharted registrerte ingenting fra noen kontroller, selv om den står tilkoblet i Windows sine Bluetooth-innstillinger.

I tillegg fikk jeg problemer med å koble til Note 23 Ultra. Her skulle jeg liksom sjekke om Call of Duty fungerer, og at det kanskje bare er en OnePlus 11-greie i kombinasjon med Recon Cloud. Så stoppet det altså allerede der.

Jeg slettet enheten fra Windows spill-maskinen for ikke å skape tilkoblings-konflikt. Det endte med følgende: ingen kobling til hverken Windows eller S23 Ultra.

Jeg måtte naturligvis koble fra OnePlus. Jeg forventer ikke støtte for flere enheter på alle slike produkter, men det hadde jo vært fint å kunne veksle mellom dem uten å først måtte koble fra.

Xbox Cloud Gaming fungerer heldigvis uten problemer.

Konklusjon

Jeg vet ikke hvorfor noen spill ikke fungerer på Android og PC. Det virker nærmest tilfeldig. I spillene det fungerer på Android, så fungerer det med en gang uten å sette opp noe. Call of Duty, som har en egen innstilling for å koble til en gamepad, med visuell illustrasjon, klarer ikke koble til Recon Cloud uansett hvor mye den er Bluetooth-tilkoblet. Dette gjelder OnePlus 11 Pro så vel som Galaxy S23 Ultra. Om det er Android eller Turtle Beach sin feil, vet jeg ikke. I det minste er fastvaren til gamepaden oppdatert. Det melder appen som også registrerer inn-data. Selv om spillene ikke fungerte, registrerte appen i alle tilfeller at jeg rørte på stikkene.

Jeg trodde ikke det skulle være så mye problemer med å bruke en gamepad til mobilen. Samtidig har det alltid vært problemer med spill-kontrollere tilkoblet Apples enheter også, inkludert iPad der man kan glemme å bruke Bluetooth-lyd samtidig.

Problemet med Turtle Beach sin kontroller er at den er meget kronglete å koble mellom Android-mobil og PC. Man må ofte koble fra, for så å koble tilbake igjen, og gjenta prosessen når man skal tilbake på mobilen.

Kanskje er det noe med Bluetooth som standard som er problemet. Ikke vet jeg. Det eneste jeg vet er at det virker tilfeldig hvilke spill som fungerer.

TEST: Jeg ble overrasket over hva jeg fant ut – “Recon Cloud”
Vi konkluderer
Turtle Beach Recon Cloud kan brukes til Android, PC og Xbox, men det er problemer med utvalgte spill til Android og den føles litt billig.
Leservurdering12 Vurderinger
4.5
+
Føles som en Xbox-kontroller
Fungerer som en Xbox-kontroller
Velfungerende mobil-oppheng
-
Føles for billig
Android gamepad-støtte i spill er varierende
Støtter kun en enhet av gangen
7

Annonse