fairphone 2
Etter syv år er det slutt for Fairphone 2 som har fått sin siste sikkerhetsoppdatering. Det er uansett to år bedre enn bransje-snittet. Bilde: Fairphone

Annonse


Oppdatert i syv år

I november 2021 skrev vi om Fairphone 2 sin Android 10-oppdatering.

Lansert tiår-siden i mobil-verdenen

Fairphone 4 ble annonsert september 2021 med Snapdragon 750G.

Det var spesielt allerede den gang fordi Fairphone 2 ble lansert helt tilbake i desember 2015. Mobilene er billige, og det er enkelt å skifte batteri og skjerm selv.

For to år siden vi at “poenget med mobilen er at den skal være i bruk lenge, så da må det jo serveres oppdateringer. Android 5 var på plass den gang da, og senere har Android 6, 7 og 9 fulgt etter.

Fairphone sier at med ekstra hjelp klarte å kutte utviklingstiden fra 10 til 18 måneder, sammenlignet med hele 18 måneder med utviklingstid da de gikk fra Android 8 til 9.”

Annonse


Og det er nettopp Android 10 som oppdateres, for siste gang. Fairphone lovte i utgangspunktet tre til fem år med oppdateringer – å gå så lang tid over tiden, er ikke vanlig.

Fem år med sikkerhetsoppdateringer er standard i bransjen. Fairphone tøyet det til syv år.

Snapdragon… 8

Etter mai 2023 anbefaler Fairphone, grunnet mangelen på oppdateringer, at man ikke bruker apper med tilgang til sensitive data. Det er også slik at bank-apper før eller siden ikke lenger vil starte på mobilen – naturlig nok da det er nettopp sikkerhetsoppdateringene den ikke lenger mottar.

Fairphone 2 har en Snapdragon 801 (2013, 2014) (quad-core) @ 2.26 GHz kombinert med et Qualcomm Adreno 330 GPU 578 MHz.

Annonse